Vijftig gewonden op één ochtend door valpartijen in Gent: “We doen wat we kunnen”

Vijftig gewonden op één ochtend door valpartijen in Gent: “We doen wat we kunnen”

Foto: archief/Lisa Van Damme

Gent -

Op de spoeddiensten van de vier Gentse ziekenhuizen zijn vrijdagochtend meer dan vijftig mensen binnengebracht met verwondingen die ze hadden opgelopen bij een valpartij. Daarbij ook veel fietsers.

“Het was een enorme drukte”, klonk het bij AZ Sint-Lucas, waar in enkele uren tijd vijfentwintig mensen werden binnen gebracht. “We zagen een piek vlak na de ochtendspits”, klonk het bij het Jan Palfijn-ziekenhuis.

Ook bij Maria Middelares werden vrijdagochtend 21 mensen binnengebracht die gewond raakten bij een valpartij. In totaal was er sprake van meer dan vijftig gewonden. Er waren meldingen van enkele ernstige breuken, zoals een beenbreuk. Maar de meeste patiënten konden snel naar huis.

Het was vrijdagochtend door een combinatie van regen en vorst erg glad op sommige hellingen en invalswegen. Er was gestrooid, zegt bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen). “Maar tegen een combinatie van regen en vorst kun je bijna nooit op. Onze diensten deden wat ze konden.”

Ook voor automobilisten was het vrijdagochtend uitkijken. Op de oprit van de fly-over aan het Zuidpark was het zo glad dat daar op korte tijd vier botsingen gebeurden. De politie sloot uit veiligheid de oprit een tijdlang af. Het bleef bij de auto-ongelukken bij blikschade.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio