Vrouw (26) overleden in Gent na CO-intoxicatie, twee mensen even naar ziekenhuis

Vrouw (26) overleden in Gent na CO-intoxicatie, twee mensen even naar ziekenhuis

Foto: DVH

Gent -

In Gent is een 26-jarige vrouw omgekomen door CO-intoxicatie. Twee medebewoners zijn naar een ziekenhuis in Aalst gebracht, waar ze in een speciale decompressiekamer worden opgevolgd. Zij zijn buiten levensgevaar en mochten zaterdagavond het ziekenhuis verlaten, meldt het parket van Oost-Vlaanderen zondag. De zaak wordt onderzocht.

De hulpdiensten hebben zaterdagmiddag urenlang de Jacob van Maerlantstraat in Gent afgezet. In een rijhuis in de zijstraat van de Tolhuislaan werden rond 15 uur drie personen bewusteloos aangetroffen. Voor een slachtoffer, een 26-jarige vrouw, kwam alle hulp te laat. Een 30-jarige vrouw en een 25-jarige man werden naar het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis in Aalst overgebracht. Daar zijn ze in een speciale decompressiekamer ondergebracht. Zaterdagavond mochten ze het ziekenhuis verlaten.

De CO-vergiftiging is mogelijk het gevolg van een slecht functionerend verwarmingstoestel, een vaak voorkomend probleem in de winterperiode. CO is een giftig gas. Het is kleurloos, reukloos en smaakloos. Het gas ontstaat wanneer bij gebrek aan zuurstof een onvolledige verbranding plaats vindt van brandstoffen zoals gas, stookolie, benzine hout of kolen.

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt de waak. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een wetsgeneesheer aangesteld.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwde vorige maand nog voor CO-vergiftiging. “De meerderheid van de ongevallen door koolstofmonoxide gebeurt tussen oktober en maart, wanneer huizen warm gestookt worden”, aldus het KMI. “Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want die kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.”

Vrouw (26) overleden in Gent na CO-intoxicatie, twee mensen even naar ziekenhuis
Foto: DVH
Externe links
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees