Neoprof van Deceuninck-Quick Step in isoleerkamer in Adelaide, oorzaak ziekte onbekend: “Vervelende situatie”

Neoprof van Deceuninck-Quick Step in isoleerkamer in Adelaide, oorzaak ziekte onbekend: “Vervelende situatie”

Foto: BELGA

Mikkel Honoré bleef voor de tweede opeenvolgende nacht in het ziekenhuis van Adelaide, waar hij zaterdagmorgen Australische tijd werd opgenomen. De Deense neoprof van Deceuninck-Quick Step ligt voorlopig in een isoleerkamer tot de artsen de juiste oorzaak kennen van een ontsteking die de koortsaanvallen tot veertig graden veroorzaakten.

“Uit zijn bloedtesten valt voorlopig niets aan te wijzen wat de oorzaak is van de koorts die bij momenten toeslaat”, stelde ploegdokter Toon Cruyt die al twee dagen tussen het ziekenhuis, de koers en het Hilton Adelaide hotel pendelt waar de overige zes renners verblijven. “Heeft het met de warmte van de voorbije dagen te maken? Het kan. Het is een heel vervelende situatie voor de renner in kwestie. Zelfs na de vrijdagrit had hij geen klachten. Alleen ’s avonds begonnen de opstoten.”

Bevin toch van start in de koninginnenrit Tour Down Under

Patrick Bevin verdedigt vandaag in de slotrit van de Tour Down Under zijn leidersplaats die hij sinds de sprint van Angaston beet heeft. Zaterdagavond was er na zijn redelijk heftige val op een dikke 9 km van de finish nog veel twijfels of de Nieuw-Zeelander van CCC het zou redden.

“Onze dokter deed vanmorgen nog een test om te kijken of hij geen symptomen van een hersenschudding had”, aldus communicatieverantwoordelijke Phoebe Haymes. “Hij zette het licht op groen.”

Bevin stapte hevig bepleisterd naar het ploegbusje dat hem gistermorgen naar de wijnstreek van McLaren Vale bracht waar de start werd gegeven van de slotetappe waarin onder andere twee keer de beklilmming van de legendarische Willunga-helling is opgenomen. “Ik hoop dat ik het alsnog red”, stelde Bevin die met een voorsprong van zeven seconden op uittredende winnaar Daryl Impey aan de koninginnenrit begint.

Dries Devenys staat op een twaalfde plaats, in dezelfde seconde als Richie Porte, dé koning van Willunga, Michael Woods, Wout Poels en George Bennett die met de Zuid-Afrikaan hét kladje favorieten op de eindzege vormen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.