Lokeren ontslaat Trond Sollied na amper tien wedstrijden: Glen De Boeck neemt meteen over

Lokeren ontslaat Trond Sollied na amper tien wedstrijden: Glen De Boeck neemt meteen over

Foto: Photo News

Na de zware nederlaag op het veld van Eupen zaterdagavond heeft Lokeren voor de tweede keer dit seizoen een trainerswissel doorgevoerd. Trond Sollied werd de laan uitgestuurd: hij wordt opgevolgd door Glen De Boeck, die het nieuws zelf bevestigde aan onze redactie. Later zondagnamiddag bevestigde Lokeren zelf ook de wissel op haar officiële website. Sollied was pas sinds 30 oktober hoofdtrainer op Daknam.

LEES MEER. Rode lantaarn Lokeren start ‘operatie redding’ met pijnlijke pandoering in Eupen

Alarmfase rood bij Lokeren, zoveel is duidelijk. De Waaslanders verloren gisteren met 4-1 (!) op het veld van Eupen en staan troosteloos laatste in de Jupiler Pro League, en dus komt er met Glen De Boeck voor de tweede keer dit seizoen een nieuwe trainer. Sollied nam op 30 oktober vorig jaar de taken van Peter Maes over en stond uiteindelijk slechts tien wedstrijden aan het roer op Daknam. Sollied pakte daarin 8 op 30, maar ziet nu voortijdig een einde komen aan de samenwerking met Lokeren. De club maakte in een nieuwsbericht op haar website ook bekend dat T2 Arnar Vidarsson eveneens vertrekt.

De beslissing werd zondagochtend genomen na intern beraad, waarna er meteen een onderhoud was met De Boeck. Die was eerder dit seizoen al coach bij KV Kortrijk, maar werd daar op 15 november vorig jaar ontslagen en vervangen door Yves Vanderhaeghe. Morgen om 12 uur vindt er een persconferentie plaats op Daknam: daar zal De Boeck voorgesteld worden. Hij leidt maandag zijn eerste training.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.