Tom Pidcock heerst in Pontchâteau bij beloften en wint Wereldbeker, Iserbyt werd vijfde

Tom Pidcock heerst in Pontchâteau bij beloften en wint Wereldbeker, Iserbyt werd vijfde

Foto: Photo News

Tom Pidcock heeft zondag de voorlaatste manche van de Wereldbeker bij de beloften gewonnen. De Brit haalde het in Pontchâteau voor de Fransman Antoine Benoist en de Italiaan Jakob Dorigini. Eli Iserbyt werd vijfde. De Brit verzekerde zich meteen ook van het eindklassement in de Wereldbeker.

Het was de Fransman Eddy Finé die als eerste het veld van Pontchâteau indook, meteen gevolgd door Gage Hecht, Jakob Dorigoni, Niels Derveaux, Maik van der Heijden, Tom Pidcock, Lander Loockx en Eli Iserbyt. Al snel nam de Italiaan Dorigoni het commando over, maar ook hij zou wat gas moeten terugnemen toen Iserbyt vooraan post vatte. Ook in de tweede ronde mende de wereldkampioen het pak, voor Benoist, Pidcock en nog tien andere beloften. Op de droge omloop was het moeilijk om het verschil te maken en na twee rondes zagen we nog steeds 16 renners vooraan.

Iserbyt zou na zo’n twintig minuten lichtjes afstand nemen van de rest, samen met Benoist en Dorigoni. Pidcock volgde op 7 seconden, maar zou snel het gaatje dichten en de kop nemen, ook omdat Iserbyt kreeg af te rekenen met een lekke band. Vooraan aarzelde Pidcock niet en iets voor halfweg cross tufte hij alleen op kop. Op de Europese kampioen stond geen maat en hij soleerde naar de zege, met negen seconden voorsprong op Benoist. Iserbyt moest vrede moeten nemen met een vijfde stek, op 52 seconden, nadat hij nog een tweede keer lek reed.

Het is voor Pidcock zijn vierde overwinning in de Wereldbeker na zeges in Tabor, Koksijde en Namen. Hij is, met nog een manche te gaan, zeker van de eindwinst in de Wereldbeker omdat net zoals bij de junioren enkel de vier beste resultaten tellen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.