Karen Damen maakt opnieuw een plaat (nu zonder pottenkijkers)

Karen Damen maakt opnieuw een plaat (nu zonder pottenkijkers)

Foto: Stefaan Beel

Achter de schermen werkt Karen Damen (44) naarstig verder aan haar muzikale carrière. Meer zelfs, ze zit opnieuw in de studio voor de opvolger van haar debuutplaat Een Ander Spoor én heeft de eerste songs al opgenomen. “Klopt”, klinkt het bij haar management. “Karen is druk bezig aan nieuwe muziek. Al zit het proces nog in de eerste fase. Er is nog geen label dat het tweede album zal uitbrengen, en voorlopig staan er ook geen concerten gepland. Karen wil eerst focussen op haar theaterwerk. Daarna geven we de muzikale plannen meer vorm.”

Zeker is wel dat ook deze keer enkele gastartiesten zullen opdraven. Voor Een Ander Spoor strikte Damen onder anderen Regi, Tourist LeMC en Jelle Cleymans. Wie nu mee de studio induikt, blijft geheim. Ook zal er geen cameraploeg in haar zog lopen. “Er komt geen vervolg op Karen Maakt een Plaat, neen. Karen wil haar album maken zonder in de spotlights te lopen. De aandacht maakte haar vorige keer erg onzeker, waardoor ze geen specifiek genre durfde kiezen. Nu kan ze volledig haar eigen zin doen.”

Niet rancuneus

Damens debuut deed het goed in de hitlijsten. Een Ander Spoor stond drie weken op nummer één in de Ultratop en bleef 24 weken in de charts staan. Ze verkocht meer dan 8.000 fysieke exemplaren. Maar tegelijk kreeg haar plaat harde kritieken en bleef het bij één concert in de Lotto Arena. “Sommige mensen stonden héél snel klaar om kritiek te geven”, zei Damen eerder. “Enerzijds begrijp ik dat. Als je na achttien jaar in K3 iets compleet anders gaat doen, moet je weer vertrouwen afdwingen. Maar het leek alsof ik dubbel zo hard moest knokken als ­andere artiesten. Maar ik ben niet rancuneus. Ik kreeg ook veel complimentjes. Uiteindelijk betekent dat veel meer voor mij dan een ­review van een journalist.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees