WK-veldrijden: bondscoach Sven Vanthourenhout heeft (nog) geen plaats voor Tim Merlier

WK-veldrijden: bondscoach Sven Vanthourenhout heeft (nog) geen plaats voor Tim Merlier

Foto: BELGA

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zonet de selectie voor het WK veldrijden bekendgemaakt. Bij de profs is er voorlopig geen plaats voor Tim Merlier. Enkel als Toon Aerts zondag de wereldbeker wint, mag er een achtste landgenoot, in casu Tim Merlier, naar het Deense Bogense afzakken. Thijs Aerts is ‘slechts’ reserve.

Krijgt Belgisch kampioen Toon Aerts zijn broer Thijs mee als mentale steun voor het WK veldrijden in het Deense Bogense? Dat moet zowat de belangrijkste vraag zijn geweest in de uren voorafgaand aan de bekendmaking van de WK-selectie voor het WK dat op zondag 3 februari wordt gereden. Het antwoord is negatief. Zelfs al wint Toon Aerts straks de wereldbeker, dan noch is er geen plaats voor zijn jongere broer. De eventuele achtste startplaats zal gaan naar Tim Merlier, steun en toeverlaat van… Wout van Aert.

LEES OOK. COMMENTAAR. Wie op het WK nummer zeven of acht is, is minder van tel dan hoe nummer één en twee zullen rijden

Aan de selecties van Wout van Aert en Toon Aerts hoefde niemand te twijfelen en ook Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck waren certitudes. Daar werden zonet ook Gianni Vermeersch, Jens Adams en Quinten Hermans aan toegevoegd. Indien er een achtste renner naar Bogense mag, dan gaat de plaats naar Tim Merlier. Kevin Pauwels en Thijs Aerts zijn reserves.

“Ik heb de selectie met de kopmannen doorgepraat en zij kunnen zich allebei vinden in deze groep”, lichtte de bondscoach zijn beslissing toe. “Een goede Tim Merlier zou normaal altijd een certitude zijn maar hij heeft zich de voorbije winter door omstandigheden niet kunnen bewijzen. Mocht hij er niet bij zijn, dan zal hij toch gemist worden. Zijn enige taak was om telkens als eerste de eerste bocht in te duiken om te beletten dat Mathieu van der Poel meteen zou wegrijden. En daar is hij telkens in geslaagd.”

De selectie:

Wout van Aert

Toon Aerts

Michael Vanthourenhout

Laurens Sweeck

Quinten Hermans

Gianni Vermeersch

Jens Adams

Tim Merlier (als Toon Aerts de wereldbeker wint)

Reserven: Thijs Aerts en Kevin Pauwels

Andere categorieën

Naast de profs werden uiteraard ook de selecties voor de andere categorieën vrijgegeven. Hier vielen weinig verrassingen te noteren.

Beloften mannen:

Niels Derveaux

Andreas Goeman

Eli Iserbyt

Timo Kielich

Lander Loockx

Niels Vandeputte

Juniores-mannen

Lennert Belmans

Ryan Cortjens

Ward Huybs

Witse Meeusen

Thibau Nys

Jelle Vermoote

Dames-elite:

Sanne Cant

Loes Sels

Ellen Van Loy

Laura Verdonschot

Dames-beloften:

Axelle Bellaert

Jinse Peeters

Marthe Truyen

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.