Peuter (2) geeft zich over aan politie wanneer papa wordt gearresteerd: “Hij richt het wapen op de baby!”

De peuter gaf zich ook over aan de agenten, die volgens getuigen het meisje onder schot hielden Video: Facebook

De politie van de hoofdstad van de Amerikaanse staat Florida heeft beelden vrijgegeven van een arrestatie van een verdachte, waarbij het tweejarig kindje van de man zich ook ‘overgaf’ aan de agenten. Ze publiceerden de beelden van een bodycam van een agent, nadat een video van getuigen veel ophef veroorzaakte. Het was namelijk alsof de agenten hun wapen op de peuter richtten. De agenten susten het kind echter onmiddellijk en zeiden dat ze haar handen mocht laten zakken.

De agenten van Tallahassee waren op zoek naar een stel gewapende winkeldieven toen ze de pick-uptruck met twee verdachte mannen tegenhielden, en de inzittenden opdroegen om uit te stappen. Volgens de politie was het gedrag van het meisje “onverwacht”, maar aapte ze haar ouders na die als verdachten werden behandeld.

Het voorval werd ook door getuigen gefilmd, die dachten dat een van de agenten zijn wapen op het kind gericht hield. “Mijn God, hij houdt het wapen op de baby gericht”, aldus een van de vrouwen die het voorval filmde. Toen die beelden op sociale media verschenen, veroorzaakten ze heel wat ophef. De politie besliste toen om een fragment - gemaakt door een bodycam - ook vrij te geven, om het voorval “vanuit een ander perspectief toe te lichten”.

Mededogen

Achteraf bleek dat het wapen dat een beveiligingsagent had gezien, een replica was die enkel plastic bolletjes afvuurt. Twee mannen - die van winkeldiefstal worden verdacht - werden gearresteerd door de politie en de beelden van het incident worden nog onderzocht.

“De video toont het mededogen dat de agenten aan de dag legden tijdens een gespannen situatie”, aldus de burgemeester van Tallahassee. “Ik ben trots op de manier waarop ze de situatie hebben afgehandeld en ik waardeer het werk van deze mannen en vrouwen om onze gemeenschap veilig te houden.”

Play

bekijk ook

Agent houdt jongens aan die met speelgoedpistool zwaaien: “Ik had je kunnen doodschieten”

Agenten houden ‘Batman’ tegen, maar niet voor overtreding: “Ook agenten willen eens plezier maken”

‘Reusachtige’ spin jaagt agent de stuipen op het lijf

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees