Kandidaat Prins Carnaval Massi: “Groepen moeten meer inspraak krijgen, zij maken de stoet”

Kandidaat Prins Carnaval Massi: “Groepen moeten meer inspraak krijgen, zij maken de stoet”

Massimiliano Semeraro, alias Massi (25). Foto: lds

Aalst -

Als Massimiliano Semeraro (25) zaterdag Prins Carnaval van Aalst zou worden, als kandidaat met Italiaans bloed, zou hij ervoor zorgen dat groepen meer inspraak krijgen.

Massimiliano Semeraro zag op 30 september 1993 het levenslicht in Aalst, waar hij ook woont. Door zijn grootvader, die voor de liefde naar België verhuisde, kreeg hij de liefde voor Italië mee. “Ik heb geen dubbele nationaliteit, maar ben wel trots op mijn roots”, zegt hij.

Massi is verloofd met zijn vriendin Elien.

Sinds zes jaar zit hij bij de groep De Steijnzoel’n. “Elke dag werk ik aan de wagen. Ik neem vooral het laswerk en de elektriciteit - met licht en geluid - voor mijn rekening.” Als veertienjarige liep Massi zijn eerste stoet bij De Sjattrellen.

Schrijnwerker en dj

In het dagelijks leven is Massimiliano zelfstandig schrijnwerker. “En dj in bijberoep: ik draai muziek waarop iedereen zich amuseert.”

Hoe zijn dagen eruitzien? “Repeteren, studeren, eten en slapen”, zegt Massi. “Overdag repeteer en studeer ik, 's avonds kruip ik vroeg in bed zodat ik ‘s anderendaags tot een uur of 10 in de voormiddag nog kan werken.”

Hoe hij zichzelf beschrijft in drie woorden? “Ik ben altijd mezelf, eerlijk en open.”

Het moeilijkste als kandidaat-prins? “Ik ben banger voor de show dan voor de kennisproef, al was ik tijdens het Driekoningenfeest voor het kennisgedeelte enorm zenuwachtig. Nu zullen het alleen Meyst en ik zijn die de vragen moeten beantwoorden in de zaal. Tijdens de show moet je het beste van jezelf geven. Die avond moet het echt gebeuren.”

Wat hij zou veranderen als prins? “Dat het stadsbestuur meer aan de groepen denkt, want niet alleen de prins maar vooral de groepen maken de stoet. Er moet meer inspraak zijn voor zij die ervoor zorgen dat ons carnaval beter wordt”, aldus nog Massi.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio