Kandidaat Prins Carnaval Meyst: “We moeten de jeugd nog meer tonen hoe mooi carnaval is”

Bart De Meyst, kortweg Meyst (36). Foto: lds

Aalst -

Precies vijftig jaar na zijn vader Alfons doet ook zoon Bart De Meyst (36) zaterdag een gooi naar de Aalsterse carnavalsscepter.

Bart De Meyst werd geboren op 9 december 1982 in Aalst. Hij woont in Gijzegem.

Hij heeft een vriendin, Sien, en een zoon, Nuno (12).

Sinds 2011 is Meyst trots lid van carnavalsgroep Beschomt. De man startte zijn carnavalscarrière in 1997 en liep zijn eerste stoet bij De Toisers.

Werken doet Bart De Meyst in Leuven bij een heftruckleverancier, waar hij opleidingen geeft aan nieuwe techniekers en ook bestaande krachten begeleidt.

Kranten lezen

Hoe zien zijn dagen eruitzien? “Ik ben met vakantie sinds vorige week maandag. Overdag probeer ik uit te slapen en lees ik kranten, als voorbereiding op de kennisproef. In de namiddag begin ik te repeteren, ‘s avonds volgt de volledige doorloop van mijn show met heel mijn team.”

Hoe hij zichzelf beschrijft in drie woorden? “Sociaal, enthousiast en medelevend”, zegt De Meyst. “Ik ben vrij zacht van aard en begaan met mensen. Ik help waar ik kan en als mensen in de miserie zitten, probeer ik ze altijd op te vangen.”

Het moeilijkste als kandidaat-prins? “Het bijwonen van de vele eetfestijnen. Ik heb een maag-darmoperatie ondergaan en kreeg een zogenaamde gestric bypass waardoor ik 65 kilo vermagerde. Daardoor heb ik het fysiek dus ook echt moeilijk om veel te eten. Niet makkelijk, met negen tot tien eetfestijnen per weekend.”

Wat hij zou veranderen als prins? “Ik wil er vooral mee voor zorgen dat carnaval kan overleven, onder meer door de interesse van de jeugd en hun enthousiasme voor het carnaval verder aan te wakkeren. En door hen te tonen hoe mooi carnaval wel kan zijn”, aldus nog kandidaat Bart De Meyst.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio