Ook februari is toneelmaand in Lochristi

'De vriendinnen' van toneelgroep Ludio maken het bont

'De vriendinnen' van toneelgroep Ludio maken het bont

Foto: if

Lochristi - Trouwe lezers en culturo's weten het al lang: januari en februari zijn de toneelmaanden in Lochristi. Het doek is pas gevallen bij het team van de gemeentelijke basisschool en toneelgroep Ludio is al aan de laatste repetities bezig van 'De vriendinnen', een vertaling van de Franse komedie "Les copines' van Pierre Chesnot. De voorstelling van zaterdag 9 februari is al uitverkocht, voor de première van 8 februari en het weekend van 15 en 16 februari zijn er nog kaarten beschikbaar.

"De vriendinnen" is een prachtige komedie, die we uiteraard gekozen hebben in functie van  beschikbare acteurs en actrices", vertelt Paul Bracke van Ludio. "Het gaat over auteur Filip Akkermans die in alle rust en kalmte probeert te werken aan zijn nieuwe roman, daarbij achter zijn veren gezeten door zijn uitgever. De 'vriendinnen' van zijn vrouw Evelyne doorkruisen echter zijn plannen, want ze vallen te pas en ten onpas bij hem binnen met al hun liefdesproblemen. Evelyne houdt van haar vriendinnen, vangt hen op en geeft hen onderdak tot de crisis weer voorbij is. Maar die crisis houdt helaas nooit op, en de dames maken van Filip zijn leven een ware hel. Met alle gevolgen vandien."

Ludio stuurt Pieter Taghon, Caroline Govaert, Lynn Van Acker, Louise Serraes, Hilde Ost, Kathleen Crab, Dimitri Van Bellegem en Peter Bunneghem de scène op. Destelbergenaar Bob Vanden Eynde regisseert de cast van Ludio. Het gezelschap gaat de laatste repetitieweken in. "We zijn begonnen op 24 oktober, aan een gemiddelde van twee sessies per week", vertelt Paul Bracke. 

Reserveren voor de lotgevallen van 'De vriendinnen' kan op reservaties@ludio.be of op 09 355 01 81 of 0471 425 125. In voorverkoop betaalt u 9 euro, aan de kassa 10 euro. Er is een studententarief van 5 en 6 euro. De open plaatsen zijn voor de voorstelllingen van 8, 15 en 16 februari. Telkens om 20 uur in de jeugdlokalen Orphanimo!! in de Koning Albertlaan 29b.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio