Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De vrouw werd dood teruggevonden in haar woning langs het Jaagdpad in Veurne.bfr

Ouders vinden levenloze lichaam dochter nadat collega’s hadden verwittigd dat ze niet op werk was

Vrouw (43) sterft in bad na CO-vergiftiging

Veurne

-

De 43-jarige Y.A. is maandagmorgen om het leven gekomen door CO-vergiftiging. Haar ouders vonden de alleenstaande vrouw terug in de badkamer van haar woning in Veurne.

Y.A daagde maandag niet op voor een vergadering op haar werk. Haar collega’s vonden het vreemd dat ze afwezig was en contacteerden haar ouders, die net naast hun dochter wonen. Toen ze gingen kijken in de woning langs het Jaagpad in Veurne vonden ze in het bad het levenloze lichaam van Y.A.

Verscheidene ambulances kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De vrouw stierf in haar eigen woning.

Het parket van Veurne kwam ter plaatse om het overlijden van de vrouw te onderzoeken.

Verwarmingsinstallatie oorzaak van overlijden

“Het slachtoffer kwam om het leven door CO-vergifting. De verwarmingsinstallatie bleek de boosdoener te zijn”, luidt het bij het parket.

De vrouw uit Veurne is in enkele dagen tijd de derde persoon die overlijdt na CO-vergifting. Afgelopen weekend kwamen in Gent twee mensen op een dergelijke manier om het leven. Bij koude temperaturen is het gevaar op CO-intoxicatie het grootst.

Nu de temperaturen plots onder nul duiken, is het altijd uitkijken voor CO-intoxicatie, zegt Patrick De Cock van het Belgisch Antigifcentrum. “Mensen zetten hun verwarming harder en sluiten dikwijls ramen en kieren af, waardoor verbrandingsgassen niet meer weg kunnen.”

Opletten voor bijzetvuurtjes

“Het is nog geen al te strenge winter geweest. Veel verwarmingstoestellen worden nu pas echt ingeschakeld. Die zijn niet altijd helemaal in orde. We waarschuwen ook voor het gebruik van bijzetvuurtjes, die mensen vaak inschakelen als het plots koud wordt. Die vuurtjes geven vaak gassen vrij die niet helemaal verbrand zijn”, aldus Patrick De Cock.

Het beste van Enkel voor abonnees