Mode

Vlaamse Noor (18) defileert voor Dior

Vlaamse Noor (18) defileert voor Dior
Maaseik -

Hun aller chiqueste creaties houden ontwerpers voor hét hoogtepunt van de mode: de Haute Couture Fashion Week. Die startte maandag in Parijs. Met al meteen een grote klepper in het Musée Rodin op het programma: Christian Dior.

Voor haar show liet de Italiaanse ontwerpster Maria Grazia Chiuri ook een Limburgse opdraven. De Maaseikse Noor Chaltin, die in oktober nog haar eerste modeseizoen met veertien shows liep, defileerde in een show vol galajurken, glitterlaarsjes en bijpassend kapje.

Vlaamse Noor (18) defileert voor Dior
Noor Chaltin Foto: ISOPIX

De collectie was gedomineerd door zwarte, witte en nude tule, zijde of doorzichtige stofjes. Noor liep zoals alle modellen met zwarte eyeliner en een netje voor haar ogen, tussen de acrobaten op de catwalk. Afgelopen weekend vertelde de Maaseikse – die al op haar twaalfde ontdekt werd – in onze krant nog hoe hectisch de modeweken voor haar zijn. “Van de ene casting naar de andere. Van de ene show naar de andere”, aldus Noor. “Met de taxi, metro, te voet.”

LEES OOK. Amper 18 en dit Vlaams model staat al op de catwalk van élke modeweek: “Noor heeft iets onschuldigs”

Intussen zijn er amper grote labels waar Noor nog niet voor gewerkt heeft: van Dior en Chanel tot Dolce&Gabbana en Burberry.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees