Done deal: duurste aankoop van AA Gent naar Waasland-Beveren, Franko Andrijasevic wordt rest van seizoen uitgeleend

Waasland-Beveren heeft zijn beoogde nummer tien beet. De Oost-Vlaamse fusieclub huurt Franko Andrijasevic tot het einde van het seizoen zonder aankoopoptie van AA Gent.

De 27-jarige Kroatische spelverdeler, die in de zomer van 2017 voor 4,25 miljoen euro overkwam van Rijeka, geldt nog steeds als de duurste speler uit de clubgeschiedenis van de Buffalo’s. Maar in de Ghelamco Arena kon hij nooit echt zijn stempel drukken. Zo stond hij dit seizoen amper zeven keer in de basis bij de Buffalo’s. In 34 wedstrijden maakte hij twee doelpunten en gaf hij drie assists. Deze winter werd echter duidelijk dat ze in Gent geen toekomst meer in hem zagen. De Kroaat mocht zelfs niet mee op winterstage naar het Spaanse Alicante.

In het Waasland moet Andrijasevic de leemte vullen die Ryota Morioka bijna dag op dag een jaar geleden achterliet. In principe traint hij vanmiddag voor het eerst mee op de Freethiel.

“De club is heel opgetogen met de komst van Franko. We kijken ernaar uit om van zijn kwaliteiten te kunnen genieten. Andrijasevic zal aantreden met het nummer 31. Normaal gezien zal hij komende zaterdag reeds speelgerechtigd zijn. Welkom op de Freethiel, Franko!”, zegt Waasland-Beveren op zijn website.

Waasland-Beveren, dertiende in het klassement, trekt zaterdag op speeldag 23 naar Charleroi.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.