Fotografie, muziek en rode wijn op Radio Tequila

Lore Viaene te gast in 'De Rode Avond'

Lore Viaene te gast in 'De Rode Avond'

Foto: www.loreviaene.be

Deinze / Nazareth / Nevele / Zulte - In de nieuwe aflevering van De Rode Avond, donderdagavond 24 januari om 19 u op Radio Tequila, is Lore Viaene te gast bij Willem De Graeve. Lore komt uit Nazareth maar liep school in Deinze, waar zij ook aan de academie studeerde. Zij is master in de beeldende kunsten/fotografie, actief in het organiseren van tentoonstellingen van jonge kunstenaars en heeft een grote passie voor reizen De voorbije twee jaren doorkruiste ze Nieuw-Zeeland en Japan. We zijn benieuwd hoe dit alles haar muziekkeuze zal beïnvloeden.

Lore Viaene is bijna 25 jaar geleden geboren in Gent maar opgegroeid in Nazareth. Zij liep school in Nazareth, Deinze en Oudenaarde. Daarna ging zij fotografie studeren aan KASK Gent en bleef in Gent plakken. Zij volgde een opleiding piano aan de Academie in Deinze en speelde daarenboven ook nog volleybal bij Navok Ladies Nazareth.

Ondertussen is zij afgestudeerd als Master in de beeldende kunsten en bezig met het afronden van de lerarenopleiding in de beeldende kunsten. Zij kijkt ondertussen uit naar een stage van drie maanden in Cambodja.

Daarnaast is zij de oprichter en bezieler van curatorcollectief mynd dat actief was tussen 2015 en 2017, maar nu even on hold staat. Hiermee werden in Oost-Vlaanderen en Antwerpen tientallen tentoonstellingen van jonge kunstenaars georganiseerd. 

Lore Viaene heeft een grote passie voor solo reizen. Zij doorkruiste Nieuw-Zeeland twee jaar geleden en vorig jaar was Japan aan de beurt. Deze reizen zijn inspiratiebronnen voor nieuwe fotoprojecten. Twee jaar lang is zij als fotograaf mee geweest op tour met Illuminine, het project van Kevin Imbrechts, en is zo ook de muziekwereld gerold. Zij is bijgevolg aanwezig op veel concerten en festivals van veel verschillende genres. Lore Viaene werkt als freelance fotograaf (www.loreviaene.be), verkoopt haar artistiek werk maar draait ook vele uren in de Gentse horeca.

Stem donderdag 24 januari om 19 u af op De Rode Avond bij Radio Tequila, FM106.2 voor de regio Deinze, FM107.8 voor de regio Aalter of via het internet op www.radiotequila.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio