Yellow Tigers kennen tegenstanders in poulefase van EK volleybal

Yellow Tigers kennen tegenstanders in poulefase van EK volleybal

Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen spelen op het EK tegen gastland Polen, Italië, Oekraïne, Portugal en Slovenië. Dat is het resultaat van de loting woensdag in het Turkse Istanboel.

Het EK wordt van 23 augustus tot 8 september gespeeld. Voor het eerst nemen er 24 in plaats van 16 landen deel. Het toernooi wordt in vier landen gehouden: Turkije, Polen, Hongarije en Slovakije.

De gastlanden waren reekshoofden bij loting. België staat zevende op de Europese ranking en treft in het Poolse Lodz de nummers 3 (Italië), 8 (Polen), 15 (Oekraïne), 20 (Slovenië) en 22 (Portugal). De eerste vier van elke poule stoten door naar de achtste finales.

De Belgische volleyvrouwen, die worden gecoacht door Gert Vande Broek, haalden in 2013 Europees brons. In 2015 werden ze in eigen land zesde. Tijdens het laatste EK, in 2017 in Georgië en Azerbeidzjan, eindigden de Tigers ontgoochelend laatste in hun poule.

Samenstelling van de poules:

. Groep A (in Turkije): Turkije, Servië, Bulgarije, Frankrijk, Finland, Griekenland

. Groep B (in Polen, Lodz): Polen, Italië, BELGIË, Oekraïne, Portugal, Slovenië

. Groep C (in Hongarije): Hongarije, Nederland, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië, Estland

. Groep D (in Slovakije): Slovakije, Rusland, Duitsland, Wit-Rusland, Spanje, Zwitserland

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen