Ophef op Australian Open: tv-commercial wast Japanse tennisvedettes witter dan wit

Ophef op Australian Open: tv-commercial wast Japanse tennisvedettes witter dan wit

Een tv-spot van het Japanse bedrijf Nissin - producenten van instant noedels - heeft voor beroering gezorgd in de tenniswereld. In de tv-spot - onder de vorm van een manga - worden tennisvedettes Kei Nishikori en Naomi Osaka met een volledig blanke huid afgebeeld.

Het Japanse bedrijf heeft zich intussen uitvoerig geëxcuseerd voor de commercial waarin de huidskleur van beide tennissers volledig is ‘aangepast’.

LEES OOK. Serena Williams uitgeschakeld op Australian Open na dramatische ommekeer, Kim Clijsters blijft zo “Super Mom”

Nissin probeert zich nog te verdedigen met de boodschap dat de bewuste cartoon deel uitmaakte van een campagne ‘Hungry to Win.’ De commercials, onder de vorm van een tekenfilm, zijn van de hand van Takeshi Konomi, een gevierd manga-artiest. Manga’s zijn typisch Japanse cartoons met een zeer expressieve tekenstijl. Volgens Nissin passen de karikaturen van beide tennissers perfect binnen de stijl van de artiest.

Vooral de karikatuur van Osaka deed wenkbrauwen fronsen. De Japanse - die zich afgelopen nacht plaatste voor de halve finale - koketteert doorgaans met haar Haïtiaanse afkomst en bijhorend donkere huidskleur. Dat net zij als volledig blank wordt afgebeeld, is bij vele mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Nishikori kwam eveneens vandaag in actie maar moest in zijn kwartfinale tegen Novak Djokovic na één set geblesseerd de strijd staken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.