In deze supermarkt mag je de boodschappen ter plekke opeten

 In deze supermarkt mag je de boodschappen ter plekke opeten

Foto: fvv

Gent -

De nieuwe buurtsupermarkt die gisteren opende in de Sint-Pietersnieuwstraat pakt uit met een nationale primeur: het is de eerste OKay waar je je ontbijt kan kopen of zelf een slaatje samenstellen om het dan meteen op te eten in een eethoek.

Amper vier maanden na de opening van de OKay Compact aan de Krommewal zwaaiden gisteren al de deuren van een tweede Gentse winkel open. Die ligt pal in de studentenbuurt, rechtover de Vooruit en het rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat, op de plek waar vroeger een pizzeria en een snookerzaal waren gevestigd.

“Met de 8 bestaande OKay Compact-winkels in Gent, Antwerpen, Brussel en Luik mikken we op buurtbewoners van de grootstad die hun dagelijkse boodschappen doen”, zegt Gert Somers van de Colruytgroep , het moederbedrijf van OKay. “Dat concept slaat aan, ook aan de Krommewal. Maar omdat we merken dat nogal wat klanten de ingrediënten voor hun ontbijt of lunch bij ons kopen, besloten we nog een stap verder te gaan. In plaats van die klanten hun eten op straat te laten verorberen, creëerden we een eethoek, zodat ze gezellig hier kunnen lunchen of een koffie drinken.”

Die bevindt zich naast de kassa’s en biedt plaats aan ongeveer 20 mensen.

 In deze supermarkt mag je de boodschappen ter plekke opeten
Naast de kassa’s bevindt zich een eethoekje waar je de in de winkel gekochte producten, kan opeten. Foto: fvv

“Groter dan verwacht”

Om het nog verser en makkelijker te maken, is er ook een salad bar voorzien, waar je zelf je slaatje kan samenstellen uit 27 producten. De prijs hangt af van het gewicht maar kost ongeveer 8 euro voor 500 gram.

 In deze supermarkt mag je de boodschappen ter plekke opeten
Studente Charlotte bij de salad bar. “Dit wordt mijn adresje” Foto: fvv

OKay mikt hiermee vooral op studenten en personen die in de buurt werken. Zoals Angelique Merre, die aan de universiteit werkt en om de hoek woont. “Tot nu toe deden wij onze boodschappen in de Colruyt op de ring maar dit is dichterbij en kunnen we met de fiets doen.”

 In deze supermarkt mag je de boodschappen ter plekke opeten
Angelique Merre en haar kindjes: “Handig zo’n buurtwinkel om met de fiets boodschappen te doen.” Foto: fvv

Kotstudenten Tess en Charlotte zijn bij hun eerste bezoek alvast positief verbaasd over de omvang van de winkel. “Wij hadden het veel kleiner verwacht. Het is hier ook goedkoper dan in de Smatch. En die salad bar is superhandig voor na de les. Ik voel nu al dat dit ons adresje wordt.”

De winkel geeft werk aan tien mensen en nog enkele jobstudenten en is alle dagen open van 8 tot 20 uur, behalve op maandag (13-20u). de OKay Compact is ook open op zondag van 8 tot 13 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio