Giselle (53) werd met zeven messteken neergestoken door haar man: “Hij zag geen uitweg meer. Ik moest dood”

Giselle (53) werd met zeven messteken neergestoken door haar man: “Hij zag geen uitweg meer. Ik moest dood”

Giselle De Clercq tussen haar dochters bij het proces in eerste aanleg. Foto: aft

Lichtervelde -

Rudy T. (58) uit Lichtervelde riskeert in beroep tien jaar cel voor poging tot doodslag op zijn echtgenote. Hij stak de vrouw zeven keer met een vleesmes. Als bij wonder overleefde ze het bloedbad. “Ik moest dood.”

Eind november 2017 liep de relatie tussen Rudi T. en zijn 53-jarige vrouw Giselle De Clercq na zeventien jaar spaak, maar niemand die het woord scheiding wou uitspreken. Zijn vrouw had naar eigen zeggen schrik van hem, onder meer omwille van zijn alcoholprobleem. T. beweert dan weer dat zijn vrouw werk had gevonden in betere kringen en hem daarom minachtte.

Op 26 november 2017 kwam het tot een climax, maar de versies van wat er precies is gebeurd, lopen uiteen. “Ze had al mijn kleren op de grond gegooid en wilde mij buiten”, zei T. “Hij wou weer iets gaan drinken met mijn auto en dreigde hem in brand te steken”, beweert De Clercq, die meteen de politie belde. Toen de agenten weer weg waren, kreeg de vrouw twee harde klappen in het gezicht, met een blauw oog tot gevolg. T. was naar eigen zeggen beschaamd en wou niet dat ze zich zo buiten vertoonde. Maar volgens de vrouw dreigde hij: “Nu zal iedereen je zo zien. Ik zal je moeten doden. Daarna ga ik iets drinken, steek het huis in brand en maak ik mezelf van kant. Drie uur lang zat ik vast. Hij zag geen uitweg meer, ik moest dood.”

Ongemerkt politie gebeld

Toch kon de vrouw ongemerkt de politie bellen en stamelen: “Ik wil niet dood.” Toen er op de deur werd geklopt, weigerde T. open te doen. Maar toen zijn vrouw haar glas liet vallen en begon te roepen, nam hij een mes en begon hij te steken. De politie, die de woning was binnen gedrongen, kon hem net op tijd stoppen. De vrouw liep zeven steekwonden op en werd hevig bloedend naar het ziekenhuis gebracht.

Als bij wonder overleefde ze het, maar niet volgens zijn advocaat. “Hij heeft gestoken, maar niet om haar te doden. Hij wou dat ze stil was, zodat niemand binnen zou komen en haar zo zou zien.”

In eerste aanleg kreeg T. vijf jaar effectieve celstraf. In beroep vraagt hij een deel met uitstel onder voorwaarden. Maar het parket ging in beroep om tien jaar te vragen en nog eens tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. “Dit was losgeslagen geweld en een bloedbad zoals in de films”, klonk het.

Uitspraak op 27 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio