Food

Belgisch café opnieuw uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld

Belgisch café opnieuw uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld

Foto: credit

Lennik -

‘In de verzekering tegen de Grote Dorst’ is door de internationaal gerenommeerde bierwebsite RateBeer uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld. Een grote eer die het café uit Eizeringen vorig jaar ook al te beurt viel.

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in de schaduw van het kerkje van Eizeringen bestaat al sinds 1842. Met een selectie van meer dan tweehonderd bieren is het volkscafé vooral gespecialiseerd in lokale brouwsels van het Pajottenland, en dan vooral lambiek, oude geuze en oude kriek.

Dat unieke aanbod, maar ook de authentieke Pajotse gezelligheid lijken een enorme aantrekkingskracht te hebben, waardoor het café de afgelopen jaren al meermaals in de prijzen viel. Zo werd het door de bezoekers van RateBeer.com ook al meerdere keren uitgeroepen tot beste café ter wereld.

Tweede titel op rij

Daar komt nu dus een tweede titel op rij bij van ‘beste bierbestemming ter wereld’. Een erkenning waarop zaakvoerder Kurt Panneels bijzonder fier is. “Het blijft uiteraard altijd heel plezant om dergelijke appreciatie te krijgen”, zegt hij. “Deze prijs is ook wel extra speciaal, want het gaat hem uitsluitend over quoteringen die je krijgt van klanten. Het moet dus zijn dat de ‘volksjury’ hier heel tevreden is.”

Volgens Kurt went het krijgen van prijzen en titels absoluut niet, hij gaat dan ook duidelijk niet zweven. “Er zal een dag komen dat we weer tweede of lager zullen eindigen”, beseft hij. “Dat zal ik dan zeker ook niet erg vinden. Op de eerste plaats staan, is natuurlijk leuk. Maar ook zonder die titel zullen we het zeker even graag blijven doen.”

Nog laureaten

Voor de volledigheid: ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ mag dan op de eerste plaats in het lijstje van RateBeer staan, het café is niet de enige laureaat maar één van de acht die een perfecte score van 100 behaalden. Een ander Belgisch café, Kulminator in Antwerpen, kreeg zelfs van het grootste aantal gebruikers zo’n perfecte score.

Wie tijdens het lezen van dit artikel zijn jas en schoenen al aantrok om naar Eizeringen te trekken, moeten we trouwens even teleurstellen. ‘In de verzekering tegen de Grote Dorst’ is enkel open op zon- en hoogdagen, en dat van 10 tot 20 uur. Doordeweeks kan het café wel afgehuurd worden door groepen.

Corrigeer