Laura wilde die job bij Microsoft zo graag dat ze een maand te vroeg klaar zat voor haar sollicitatiegesprek

Laura wilde die job bij Microsoft zo graag dat ze een maand te vroeg klaar zat voor haar sollicitatiegesprek

Ze was nog nooit zo goed voorbereid geweest op een gesprek. Er hing dan ook veel van af: een mooie job bij Microsoft laat je niet zomaar schieten. Ze had research gedaan, had geoefend voor het gesprek met haar vrienden en familie en was er helemaal klaar voor. Alleen was ze ook een maandje te vroeg.

“Ik wilde mijn ene kans niet verpesten”, zo vertelde de Britse Laura MacLean aan Buzzfeed. “En dit soort kansen komt niet vaak voor bij grote techbedrijven als Microsoft.” Dus had ze alles tot in de puntjes voorbereid en meldde ze zich om 11 uur ’s ochtends aan voor haar sollicitatiegesprek via Skype.

Minuten gingen voorbij. Geen oproep.

Toen er na een tijdje geen bericht kwam van Microsoft, stuurde Laura een berichtje naar de recruiter: “Hallo, ik heb nog geen bericht ontvangen voor mijn interview? Ik vroeg me gewoon af of het werkt?”

Het duurde niet lang voor ze antwoord kreeg: “Beste Laura, bedankt voor je mail. Ons interview staat gepland voor 18 februari op hetzelfde moment. We kijken ernaar uit om dan met je te praten.”

Zelfs met vermelding van de datum drong het nog niet door tot Laura dat ze wel degelijk te vroeg was. “Hey, het is 18 februari en het stond gepland om 11 uur? En ik heb nog steeds geen telefoon gekregen? Sorry voor het ongemak, maar ik ben gewoon lichtjes in de war. Nogmaals sorry, ik kijk uit naar jullie antwoord.”

“Hallo, bedankt voor je mail. Vandaag is het 18 januari, februari is volgende maand”, was het korte antwoord dat Laura terugkreeg. Toen begreep ze het wel. “Volledig opgekleed en klaar en zenuwachtig voor mijn grote interview met Microsoft en dan gebeurt dit”, schreef ze nadien op Twitter. “Ik ben waarschijnlijk de grootste sul op de planeet. Als je er niet om lacht, moet je huilen...”

Wat het hele verhaal nog beter maakt, is dat Laura verjaart op 14 februari. Het interview moest dus plaatsvinden vier dagen na haar verjaardag, maar door de zenuwen was ze wellicht vergeten dat die nog niet gepasseerd was. Iets wat haar familie haar maar wat graag inpepert: ze kreeg kort na het gesprek al een sms van een familielid. “Hey Laura, ik wil gewoon even sorry zeggen omdat ik je verjaardag vier dagen geleden vergeten ben. Ik hoop dat je ervan genoten hebt.”

 

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees