Start van werken aan spoor tussen Landegem en Aalter

Start van werken aan spoor tussen Landegem en Aalter

Foto: Wikipedia

Deinze / Nevele - In het voorjaar van 2019 start Infrabel één van de laatste bouwkundige werven van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge. De werken aan het baanvak tussen Landegem en Aalter vormen een belangrijke stap in de verdubbeling van de capaciteit op de drukste spoorlijn van België. Op 11 februari starten de voorbereidende werken om langs dat tracé onder andere de spoorbedding aan te leggen en de wegen en de grachten te verleggen.

Samen met NMBS wordt langs dit baanvak ook het station en de stationsomgeving van Bellem (Aalter) vernieuwd en ter hoogte van de Bellemstraat wordt samengewerkt met Aquafin.

Klaar einde 2024

De aanleg van twee nieuwe sporen moet de kustregio vlotter bereikbaar maken vanuit het binnenland. Deze spoorlijn krijgt heel wat reizigersverkeer te verwerken. Maar ook het goederenverkeer van en naar de haven van Zeebrugge zal hiervan de vruchten plukken. Als alles volgens planning en budget verloopt zouden het derde en vierde spoor volledig klaar moeten zijn eind 2024.

Hansbeke

Infrabel zal vanaf 11 februari starten met de voorbereidende werken om langs dat tracé onder andere de bedding aan te leggen en de wegen en de grachten te verleggen. In Hansbeke, deelgemeente van de stad Deinze, slaan Infrabel, AWV, NMBS, Farys, Aquafin en de stad de handen in elkaar om samen de doortocht door de gemeente te realiseren. Die doortocht gaat over meer dan twee extra spoorlijnen. Het project resulteert in een nieuwe rondweg, een nieuw station, de heraanleg van aanpalende straten en een ontdubbeld rioleringsstelsel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio