Chauffeur Lijnbus (60) in het ziekenhuis getrapt: “Ik kan er niet van slapen. Zoveel agressie om niets”

Chauffeur Lijnbus (60) in het ziekenhuis getrapt: “Ik kan er niet van slapen. Zoveel agressie om niets”

Het incident deed zich woensdag voor op stadslijn 73, vlak bij het ziekenhuis Glorieux. Foto: fdv

Ronse -

Een zestigjarige buschauffeur van stadslijn 73 in Ronse werd woensdag omstreeks 13.30 uur aan de halte vlak voor de ingang van het algemeen ziekenhuis Glorieux zwaar aangepakt door een ongedurige reiziger. De man kreeg klappen in het gezicht en op de keel. Hij is voor onbepaalde tijd met ziekteverlof. Zijn belager wist te ontkomen.

De in Ronse goed bekende buschauffeur werd woensdag zwaar toegetakeld bij het incident. Toegesnelde verpleegkundigen brachten hem op een brancard naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Woensdagavond werd hij er ontslagen.

Hij deed gisteren zwaar aangedaan zijn verhaal. Met hese stem, want hij incasseerde een zware trap op zijn keel.

“Het voorval heeft me zwaar aangegrepen. De agressie van die kerel was enorm. Slapen heb ik de voorbije nacht niet gedaan. De hele film bleef zich in mijn hoofd maar steeds opnieuw afspelen. Ik voel mij gebroken, overal heb ik blauwe plekken.”

Trappen op het hoofd

Begrijpelijk want de bestuurder van de Lijnbus kreeg slagen in het gezicht, trappen op zijn hoofd. “Hij gaf mij een harde slag op mijn keel, zo erg dat mijn stembanden ervan beginnen bloeden zijn. Ik heb alle moeite om te praten.”

De oorzaak van het incident was banaal. “Aan de halte voor het ziekenhuis werd ik een beetje opgehouden door een vrachtwagen, die er zuurstof aan het lossen was. Ik ging me bij de bestuurder vergewissen of ik er langs kon rijden. Daarop is een kerel uit het groepje van een vijftal allochtonen, die op het Stationsplein waren opgestapt, plots uit zijn krammen geschoten. Hij kwam van de bus gevlogen en stelde zich meteen agressief op. Hij werd ongedurig, geagiteerd, spuugde me in het gezicht, sloeg en trapte me. Zoveel blinde agressie, haast niet te geloven. Ik raakte ernstig gewond. Het hele groepje allochtone jongeren nam vliegensvlug de benen. Passanten snelden me te hulp”, vertelt de buschauffeur.

Hij is voor onbepaalde tijd met ziekteverlof. De politie van de zone Ronse bevestigt dat er een onderzoek is gestart naar de agressie op de bus. Er loopt een oproep naar getuigen. Op lijnbus 73 zaten omstreeks 13.30 uur nog twee andere reizigers op de bus.

Nooit eerder meegemaakt

De directie van De Lijn heeft ook kennis genomen van het incident met zware agressie: “Onze chauffeur in Ronse is al tien jaar in dienst. Maar zoiets hebben we niet eerder meegemaakt. Af en toe hoor je wel over agressie tegen buschauffeurs in de grootsteden. Een spijtige evolutie dat je dit soort incidenten blijkbaar overal kan verwachten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS