Officieel: Hans van Kasteren werkt aan nieuwe cross-ploeg

Officieel: Hans van Kasteren werkt aan nieuwe cross-ploeg

Foto: Photo News

Tot spijt van wie het benijdt: Hans van Kasteren (63) maakt zich op voor zijn grote terugkeer in het veldrijden. “Op 1 januari 2020 wil ik met een ploeg komen rond Quinten ­Hermans en Corné van Kessel.”

Hans van Kasteren zei het in een interview met deze krant op 22 december 2016. Hij boog zich toen zelfs theatraal richting bandopnemertje: “Ik ga ook nooit meer met een ploeg beginnen in het veldrijden.”

Dik twee jaar ­later werkt de ­Nederlander aan een team rond Quinten Hermans en Corné van Kessel, twee renners die hij nu al vertegenwoordigt als makelaar. “Ze vertrekken eind dit jaar allebei bij Telenet-Fidea. Ik heb me bij die jongens geëngageerd om hen iets aan te bieden.” Concreet: Van Kasteren zoekt op dit moment sponsors om op 1 januari 2020 met een nieuw team te komen. “Dan lopen de contracten van Quinten en Corné af. Ik wil er ook nog een derde renner en een dame bij (wat reglementair ook verplicht is, nvdr.). Neen, ik heb op dit moment nog geen geldschieters, maar ik maak me niet druk. 1 januari is nog veraf.”

Met Van Kasteren zou een zwaargewicht ­terugkeren in het veldrijden. Hij begon als sponsor van de Nederlander Wim De Vos, werd ­makelaar van Bart ­Wellens om nadien met Spaar Select zijn eerste eigen team op te richten. Hij staat te boek als de man die het veldrijden de Vlaamse klei deed ontstijgen.

Eind 2015 verkocht hij zijn ploeg Telenet- ­Fidea aan de NV Balenberg, beheerd door Sven Nys en Bob ­Verbeeck, de CEO van Golazo. In dat verkoopscontract zou een clausule hebben gestaan dat Van Kasteren zelf geen nieuw team kon beginnen. “Maar ik heb afgelopen maand een deal gesloten met Bob Verbeeck”, zegt hij. “Er staat me nu niks meer in de weg om ­opnieuw een team te leiden.”

Officieel: Hans van Kasteren werkt aan nieuwe cross-ploeg
Quinten ­Hermans en Hans van Kasteren Foto: Raymond Lemmens
Corrigeer

Aangeraden