Gevangeniswezen opent onderzoek

Marc Dutroux amuseert zich tijdens wandeling in de gevangenis: “Het vriest, he”

Marc Dutroux tijdens de wandeling in de gevangenis van Nijvel. Video: Sudpresse

Exclusieve beelden van Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel tonen hoe de moordenaar van Julie en Mélissa zich amuseert tijdens de ‘wandeling’.

Marc Dutroux is onderworpen aan een speciaal regime in de gevangenis van Nijvel, en maakt zijn wettelijk verplichte uurtjes ‘wandeling’ alleen. Het gaat telkens om een strikt georganiseerd uitje, zodat geen enkele andere gevangene zijn pad kan kruisen.

Uit beelden, die bemachtigd werden door het Waalse Sudpresse, blijkt hoe de kindermoordenaar zich desondanks amuseert tijdens de wandeling: hij glijdt op een ijsplek, wandelt aan een fiks tempo rond in korte broek, en dolt zelfs met andere gevangen die uitzicht hebben op de binnenplaats. “En Marc, ga je wat glijden?”, roept een gevangene vanuit het raam van zijn cel. “Het vriest, he?”, antwoordt Dutroux op opgewekte toon. Enkele jaren geleden beschreef de familie de gemoedstoestand van Dutroux nog als “depressief”. Hij werkt momenteel met zijn advocaat Bruno Dayez aan zijn verzoek om vervroegde vrijlating.

Het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen heeft intussen een intern onderzoek gestart. Dat moet uitmaken of de beelden door een andere gevangene zijn opgenomen. Als dat het geval is, dan zou die gevangene gesanctioneerd kunnen worden door maximaal dertig dagen in isolatie. Het is in de gevangenis verboden om technologische middelen te bezitten of ze te gebruiken om met de buitenwereld te communiceren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees