Zondag tussen 14 u en 17 u schiet Natuurpunt uit de startblokken aan de kerk van Nazareth. Er wordt gestart met een bescheiden wandeling in een vijftal groepen, begeleid door deskundige gidsen. Zij helpen je het groen in het boeiende landschap rond het kasteel door een andere bril te zien. Geschiedenis en natuur gaan hier hand in hand, en er valt heel wat over te vertellen. Aarzel niet om je kroost mee te brengen; er is een wandeling op maat van jonge gezinnen.

Nadien kan iedereen nagenieten van een gratis pannenkoek en een drankje. De bestuursleden van de nieuwe afdeling zullen u met plezier een woordje uitleg geven over de werking van Natuurpunt tussen Leie en Schelde.

Traditioneel mag de startactiviteit rekenen op een behoorlijke opkomst. Iedereen met een hart voor groen, zowel leden als niet-leden, is welkom en inschrijven is niet nodig.

Natuurlijk Nazareth

Dat de startactiviteit ditmaal plaats vindt in Nazareth is geen toeval. Nadat Nazareth, Zulte en Deinze zich verenigden in ‘Natuurpunt tussen Schelde en Leie’, werd de natuur in Nazareth in de bloemetjes gezet. De wandelingen in de Scheldemeersen en de Nacht van de Vleermuis in de dreven, konden op veel belangstelling rekenen. Ook dit jaar blijft Nazareth in de schijnwerpers, met wandelingen in de Scheldemeersen en de Hospicebossen.

Actieve vereniging

De vereniging verwelkomde vorig jaar haar duizendste lid. Voor allen wil zij het eerste aanspreekpunt zijn over al wat onze natuur aanbelangt. Daarnaast zetten lokale vrijwilligers zich iedere laatste zaterdag van de maand in voor het beheer van enkele natuurgebieden. Iedereen die dat wil, kan op deze beheerdagen de ‘natuur om de hoek’ een handje toesteken. Ook bij andere activiteiten hoef je trouwens geen Natuurpunt-lid te zijn om deel te nemen. Met een jaarprogramma van zo’n 50 activiteiten is de afdeling één van de meest actieve van het land en wil de vereniging een zeer breed publiek aanspreken.

De volledige activiteitenkalender kan je raadplegen op www.natuurpunttussenleieenschelde.be.

Praktisch

Wanneer: 27 januari  2019 van 14 u tot 17.30 u

Waar: kerk van Nazareth, Dorp 16

Inschrijven: hoeft niet.

Meer info: Koen Houthoofd, tel. 0470/55.02.36 of info@natuurpunttussenleieenschelde.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio