Lenteconcert met topviolist Roby Lakatos

Lenteconcert met topviolist Roby Lakatos

Roby Lakatos Foto: www.zultecultureel.com

Zulte - ZulteCultureel brengt geregeld hoogstaande concerten naar Zulte. In december 2017 was dat de Catalaanse pianiste Maria Canyigueral. In het najaar van 2018 kwam de tweede editie met drie opmerkelijke topmuzikanten die, in een gelegenheidsbezetting, het beste van zichzelf gaven in de kerk van Zulte. Ondertussen is één van hen, Mikhail Bezverkhni, een mediafiguur geworden wegens zijn actie voor de kerk van Sint-Anna in Gent. Het derde concert komt er al aan op 22 maart 2019. Dan zijn de Hongaarse topviolist Roby Lakatos en zijn ensemble te gast met 'Carte Blanche' in de Sint-Petrus- en Pauluskerk van Zulte. Ook deze keer is het weer een samenwerking met de kerkfabriek Sint-Petrus Zulte.

ZulteCultureel kan nauwelijks opzwepender de muzikale lente van 2019 beginnen. Zij plaatsen immers topviolist Roby Lakatos op de affiche van hun lenteconcert. Roby en zijn gezelschap zullen een muzikaal spektakel brengen, waarbij de levendigheid van musiceren jullie niet alleen zal verbluffen maar het zal ook zonder twijfel nog lang zal blijven nazinderen. Als absolute meester van de viool speelt hij complex, krachtig en bewegend, met een snelheid die onze verbeeldingskracht soms te boven gaat. Roby Lakatos en zijn gezelschap brengen een programma met toetsen uit de klassieke, jazz- en zigeunermuziek. Het is een unieke mogelijkheid om Roby Lakatos als absolute topviolist aan het werk te zien, op deze tweede lentedag in de Sint-Petrus- en Pauluskerk van Zulte.

Na de voorstelling biedt ZulteCultureel de aanwezigen een hapje aan en is er gelegenheid om na te praten met een drankje.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 22 maart 2019 om 20 u, deuren open om 19.30 u

Waar: Sint-Petrus- en Pauluskerk, Gaston Martensplein, Zulte

Toegang: €25, een V.I.P. – kaart kost €50.

Reservatie: zultecultureel@gmail.com of tel. 0475/984248

Meer info op www.zultecultureel.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio