Patatak zet de friet op de kaart

Patatak zet de friet op de kaart

Foto: amg

Brussel / Sint-Gillis - Het Sint-Gillisvoorplein heeft sinds kort haar eigen frietkot. In Patatak worden de frieten echter iedere morgen zelf gesneden en zijn de sauzen zelfgemaakt. “99 procent van mijn producten zijn lokaal.”

Bezieler Adrien Dewez zet met Patatak zijn eerste stappen in de culinaire wereld. De historicus van opleiding had echter een droom om zijn eigen frietkot op te richten. “Dat begon al zo'n 4 jaar geleden en verleden jaar heb ik eindelijk de stap gezet. Ik heb geen ervaring in de horecasector, maar ik laat mij goed omringen”, vertelt Adrien. Patatak gaat er prat op dat alle ingrediënten vers zijn. “Wij selecteren kleine Belgische producenten, die van hun beroep houden en dit goed doen. We bespreken alles samen met hen, totdat we de beste variëteit van Bintje of een ander product vinden. Ook de sauzen zijn huisgemaakt. Daarvoor gebruiken we verse kruiden als basilicum of dragon. Daarnaast is onze zaak ook milieubewust. Ondanks een prijs die vier keer hoger ligt dan de andere, kies ik voor een volledig recycleerbare verpakking.”

In tegenstelling tot andere gastronomische frietkoten zijn de prijzen bij Patatak schappelijk. “Ik hou niet van het woord gastronomische friet. Ik heb hier een gewoon frietkot geopend, maar gebruik daarvoor wel verse en eerlijke producten. Bovendien vind ik dat een frietje altijd betaalbaar moet blijven. Iedereen moet het kunnen eten. Ik probeer gewoon efficiënt te werken. Op die manier kan ik de prijzen laag houden, ook al kruipt er enorm veel tijd in deze werkwijze.”

Patatak is iedere dag open van 's middags tot middernacht. Maandag is de sluitingsdag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio