Chris Dusauchoit leert kinderen omgaan met honden dankzij nieuw boek

Chris Dusauchoit leert kinderen omgaan met honden dankzij nieuw boek

Foto: Photo News

Mijn hond en ik, zo gaat het nieuwe boek heten dat Chris Dusauchoit in maart publiceert. Dusauchoit (56), bekend als presentator van het Eén-programma Dieren in nesten en de vertelstem bij dierendocumentaires, vertaalt in het boek zijn expertise over honden naar kinderen. En dat is nodig, aldus Dusauchoit. “Elk jaar worden zo’n tienduizend mensen in ons land gebeten. Vaak gebeurt dat thuis en gaat het om een bekende hond. In negen op de tien gevallen zijn er kinderen bij betrokken. Er is dus nood aan kennis en wederzijds begrip om mis­verstanden tussen kind en hond uit de weg te ruimen.”

“Vreemd genoeg bestaan er zo goed als geen boeken voor kinderen van boven de tien die uitleggen hoe ze moeten omgaan met een hond. Daar wil ik iets aan doen door te vertellen hoe honden de wereld ruiken, zien en horen en hoe ze met ons en elkaar praten. Ik wil kinderen leren hoe honden hen inschatten en wat ze van hen verwachten, wat de dieren wel en niet kunnen voelen en wat ze kunnen denken.”

Chris Dusauchoit leert kinderen omgaan met honden dankzij nieuw boek

Mijn hond en ik wordt geen boek dat waarschuwt tegen honden, aldus de auteur.

­“Integendeel. Opgroeien met een hond is een voorrecht. De vriendschap tussen kind en hond is iets unieks. En als ik toch even een waarschuwende vinger opsteek, dan gaat het over onbezonnen aan­kopen. Of kopen bij broodfokkers.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees