Fernando Gaviria wint openingsrit in San Juan, Evenepoel maakt opgemerkt profdebuut

Fernando Gaviria wint openingsrit in San Juan, Evenepoel maakt opgemerkt profdebuut

Foto: Photo News

Fernando Gaviria heeft de eerste rit in de Ronde van San Juan gewonnen. De Colombiaan klopte de Italiaan Maluccelli en Bennet en pakt ook de eerste leiderstrui. Remco Evenepoel maakte zijn grote profdebuut. Daarin liet hij zich opmerken door op kop te rijden van het peloton naast Peter Sagan en zelfs een demarrage.

LEES OOK. Remco Evenepoel maakt goede eerste indruk bij profdebuut: “Heb zelfs compliment gehad van Sagan”

De eerste etappe in de Ronde van San Juan was het langverwachte profdebuut van Remco Evenepoel. En de pas 19 jaar geworden Belg liet zich meteen opmerken. Hij overleefde met verve een eerste waaieroorlog in de Argentijnse open vlaktes, waarbij een vroege vlucht van acht man teniet werd gedaan, en toen het tempo nadien zakte, reed het supertalent van Deceuninck-Quick Step ook een tijdlang op kop van het peloton naast drievoudig wereldkampioen Peter Sagan. Op veertig kilometer van het einde probeerde hij zelfs even weg te rijden, maar ver reikte zijn aanvalspoging niet.

Fernando Gaviria wint openingsrit in San Juan, Evenepoel maakt opgemerkt profdebuut

Vlak daarna reed een vijftal met onder meer de Portugees Tiago Machado weg uit het peloton, maar de voorspelde massaspurt in de straten van Pocito konden ze niet ontlopen. In de eindspurt werd Sam Bennet goed gepiloteerd door Peter Sagan, maar in de slotmeters ging Fernando Gaviria er nog over. De Colombiaan pakte zijn eerste zege voor nieuwe ploeg UAE voor de verrassende Matteo Maluccelli en Sam Bennet en mag als extraatje is de eerste leiderstrui aantrekken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.