Slecht nieuws uit de volleybalwereld: vrouwenploeg Gent treedt volgend seizoen niet meer aan in Liga A

Slecht nieuws uit de volleybalwereld: vrouwenploeg Gent treedt volgend seizoen niet meer aan in Liga A

Foto: Twitter Laure Flament

Gent -

Volleybalclub VDK Bank Gent verkeert in moeilijkheden. Het clubbestuur besliste daarom om de vrouwenploeg vanaf volgend seizoen niet meer te laten aantreden in Liga A. Dat staat dinsdag te lezen op het Instagramaccount van de club.

“Na het horen van dit verschrikkelijke nieuws hebben onze dames hun vechtlust en teamgeest die ze op het veld reeds hadden nu ook laten zien naast het veld”, zo klinkt het verder op Instagram. “De groep heeft op eigen initiatief een oproep gedaan om Dames A een toekomst te geven. Een oproep om de handen in elkaar te slaan en naar een structurele, gezonde en toekomstgerichte oplossing te zoeken. Deze ploeg, staf en al zijn medewerkers hebben alles in huis om een succesverhaal te zijn. Dus laten we de kracht van dit medium gebruiken om een doorstart te kunnen forceren en potentiële partners aan de tafel te krijgen.”

VDK Gent bestaat ruim twintig jaar. In 2013 veroverden de Oost-Vlaamse vrouwen de landstitel. Na 16 gespeelde wedstrijden staat Gent dit seizoen op de vierde plaats in de Liga A, op elf punten van leider Oostende.

Dit bericht bekijken op Instagram

Beste supporter, sympathisant en volleybal liefhebber. Het zal zacht uitgedrukt jullie enorm verbazen dat het bestuur van ons geliefd Dames A team beslist heeft om volgend seizoen niet meer aan te treden in de Liga-A competitie. Deze pagina heeft als doel om alles en iedereen die met deze ploeg vooruit wil, een stem te geven. Dus nu ook ... Na het horen deze avond van dit verschrikkelijke nieuws hebben onze dames hun vechtlust en teamgeest die ze op het veld reeds hadden nu ook laten zien naast het veld. De groep heeft op eigen initiatief een oproep gedaan om Dames A een toekomst te geven. Een oproep om de handen in elkaar te slaan en naar structurele, gezonde en toekomstgerichte oplossing te zoeken. Deze ploeg, staf en al zijn medewerkers hebben alles in huis om een succesverhaal te zijn. Dus laten we de kracht van dit medium gebruiken om een doorstart te kunnen forceren en potentiele partners aan de tafel te krijgen. Share and spread the word! Laten we samen met hen onze ploeg redden. #wearetheblues #volley #dames #ligaa #savetheblues #bluefight #doit

Een bericht gedeeld door VDK bank Gent Volleyteam (@vdkbankgentvolley) op

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen