Frankrijk kan tegen België in Fed Cup rekenen op Caroline Garcia

Frankrijk kan tegen België in Fed Cup rekenen op Caroline Garcia

Foto: AFP

Frankrijk kan in zijn Fed Cup-duel tegen België een beroep doen op zijn nummer een Caroline Garcia (WTA-19). Dat deelde kapitein Julien Benneteau dinsdag mee. De 25-jarige Garcia kwam sinds november 2016 niet meer in actie voor haar land, maar stelde zich nu weer beschikbaar.

Benneteau, die eind vorig jaar een punt achter zijn tennisloopbaan zette en Yannick Noah opvolgde als kapitein, nam in zijn selectie ook Kristina Mladenovic (WTA-44), Alizé Cornet (WTA-50), Pauline Parmentier (WTA-53) en Fiona Ferro (WTA-103) op. “Het is een logische keuze, ik heb gewoon de beste vijf speelsters genomen”, verklaarde de 37-jarige Fransman.

Het duel tussen België en Frankrijk in de eerste ronde van de Wereldgroep vindt op 9 en 10 februari op hardcourt in de Country Hall van Sart-Tilman, Luik, plaats. De Belgische kapitein Johan Van Herck maakte nog geen selectie bekend.

Ook vorig jaar stonden Frankrijk en België in de eerste ronde tegenover elkaar. In La Roche-sur-Yon (Vendée) verloren Elise Mertens (WTA-21), Alison Van Uytvanck (WTA-52) en Kirsten Flipkens (WTA-55) toen met 3-2 van Mladenovic, Parmentier, en Amadine Hesse (WTA-234), waarna de Belgen zich wel ten koste van Italië van het behoud in de Wereldgroep verzekerden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.