Woeste Patrick Lefevere na uitsluiting van Iljo Keisse: “Als het van mij afhangt, stapt hele ploeg uit Ronde van San Juan”

Woeste Patrick Lefevere na uitsluiting van Iljo Keisse: “Als het van mij afhangt, stapt hele ploeg uit Ronde van San Juan”

Foto: BELGA

Patrick Lefevere van wielerploeg Deceuninck-Quick Step reageert razend op de uitsluiting van Iljo Keisse uit de Ronde van San Juan. Hij dreigt er zelfs mee de Belgische wielerformatie terug te trekken uit de Argentijnse koers.

LEES OOK. Organisatie Ronde van San Juan zet Iljo Keisse alsnog uit koers na omstreden foto

Keisse werd door de organisatie van de Ronde van San Juan na afloop van de derde etappe uit koers gezet. Aanleiding was een controversiële foto waardoor de Belgische renner sinds maandag in een mediastorm was beland. De coureur had een suggestieve houding aangenomen op een foto met een serveuse van een plaatselijke koffiebar, met een hand in zijn nek en zijn kruis (dicht) tegen haar. De vrouw kon er niet mee lachen en stapte naar de politie.

LEES OOK. Vrouw dient klacht in tegen Iljo Keisse voor suggestieve foto, Argentijnse politie beschouwt de zaak als gesloten

LEES OOK. Keisse verontschuldigt zich uitgebreid voor ongepast gedrag: “Mensen die mij kennen, weten dat ik geen idioot ben”

Dinsdag bood Keisse op een persconferentie zijn verontschuldigingen aan, maar dat mocht niet baten.

Ploegmanager Patrick Lefevere van Deceuninck-Quick Step reageert woest op de beslissing van de Argentijnse wedstrijdorganisatie en overweegt zijn team, waartoe ook Belgisch toptalent Remco Evenepoel behoort, terug te trekken uit de wedstrijd. “Als het van mij afhangt, stapt de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “We bekijken nog wat het UCI-reglement zegt, en dan zullen we snel beslissen of we straks nog starten of niet. De ploeg moet om 7 uur Argentijnse tijd vertrekken in het hotel – dat is over een halfuur al.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.