Veerdienst aan defecte kanaalbrug in Humbeek-Sas gestart

Veerdienst aan defecte kanaalbrug in Humbeek-Sas gestart
Grimbergen -

Woensdagmorgen is de gratis veerdienst opgestart die De Vlaamse Waterweg inzet ter vervanging van de defecte brug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek-Sas. De veerdienst, die de kanaalbeheerder circa 140.000 euro kost, blijft in dienst tot de brug opnieuw in gebruik kan genomen worden.

Verwacht wordt dat de herstelling van de hefbrug, die op 17 januari averij opliep na een aanvaring door een binnenschip, vier maanden zal duren. Tot voor de zomer.

Naast scholieren en werkenden daagden woensdag onder meer ook omwonenden op die de veerdienst namen om aan de overkant van het kanaal boodschappen te doen. De boot vaart dagelijks om het half uur van 6 uur ‘s ochtends tot 22 uur ‘s avonds. Op weekdagen van 7 tot 9 uur en van 15.30 tot 17.30 uur vaart deze ten behoeve van pendelaars en schoolgaande jeugd continu. Volgens Kevin Polfliet, woordvoerder van De Vlaamse Waterweg, volgt na het weekend op basis van een evaluatie een eventuele aanpassing van deze vaartijden om beter aan de noden te voldoen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees