Europees wielerseizoen geopend op Mallorca: Jesus Herrada zet favorieten een neus, Tim Wellens finisht vijfde

Europees wielerseizoen geopend op Mallorca: Jesus Herrada zet favorieten een neus, Tim Wellens finisht vijfde

De Spanjaard Jesus Herreda heeft de Trofee Ses Salines gewonnen, de eerste wedstrijd op Europese bodem op het Spaanse eiland Mallorca. Herrada won solo voor Guillaume Martin (Wanty), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar).

Een ontsnapping van drie kleurde de wedstrijd maar het peloton liet nooit begaan. Lars Boom en Pim Ligthart reden nog wel naar de koplopers toe maar het peloton, dat werd opgeschrikt door enkele valpartijen, liet nooit begaan.

Op de slotklim - de Col de San Salvodor - vielen Guillaume Martin en de Portugees José Goncalves als eersten aan maar in de steile slotkilometer ontbond Jesus Herrada (Cofidis) zijn duivels. Hij haalde het met elf seconden voorsprong voor Martin, Bauke Mollema en Alejandro Valverde. Tim Wellens finishte vijfde op dertien seconden van de dagwinnaar.

Mikel Landa was één van de belangrijkste slachtoffers van de valpartijen. De Spanjaard werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Uitslag:

1. Jesus Herrada

2. Guillaume Martin op 11”

3. Bauke Mollema

4. Alejandro Valverde

5. Tim Wellens op 13”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.