Ook Peter Sagan looft Remco Evenepoel, maar: “Hij zal moeten leren omgaan met succes, believe me

Ook Peter Sagan looft Remco Evenepoel, maar: “Hij zal moeten leren omgaan met succes, believe me”

Foto: Photo News

Op de rustdag in San Juan maakte drievoudig wereldkampioen Peter Sagan even tijd voor de pers. Net als de andere renners was hij onder de indruk van de eerste koersdagen van Remco Evenepoel.

Ook Peter Sagan looft Remco Evenepoel, maar: “Hij zal moeten leren omgaan met succes, <I>believe me</I>”
Foto: Photo News

“Die derde plaats in een tijdrit was sterk”, aldus Sagan. “Derde worden in een tijdrit in Parijs-Nice of de Tirreno is wel nog wat anders, maar dit was alleszins veelbelovend. Het is ook nog vroeg op het seizoen dus ik verwacht dat hij de komende maanden nog wel progressie zal maken.”

“Hoe ik zijn toekomst zie? Het is veel te vroeg om nu al over zijn toekomst te spreken. Ik weet ook nog niet welk type hij zal worden. Toen ik negentien jaar oud was, was ik nog niet helemaal volgroeid. Ik moest nog veel aan maturiteit winnen. Misschien dat het ook voor hem geldt. De tijd zal uitmaken hoe Remco zal evolueren. Veel zal ook afhangen van zijn mentale sterkte. Als je zo jong al succes hebt en prestaties levert, komt er veel op je af. Believe me. Hij zal moeten leren daarmee om te gaan. Maar als hij zich goed verzorgt, zal hij een hele goeie renner worden.”

LEES OOK. Zelf blijft hij er kalm onder, maar wat zeggen de toppers (van weleer) over het debuut van Remco Evenepoel?

5 flessen Champagne met Gaviria

In San Juan kon Sagan nog niet winnen. Fernando Gaviria is in de sprintetappes de grote slokop met twee op twee. Sagan gunt het de Colombiaan, want het zijn goeie vrienden. “Fernando en ik zijn twee jaar geleden pas voor het eerst echt met elkaar beginnen praten. We wonen ook allebei in Monaco en het is altijd leuk als we elkaar na de training even kunnen ontmoeten om iets te gaan drinken of te gaan eten. We zijn afgelopen zomer ook samen op vakantie gegaan naar Colombia. Mijn vrienden en ik wouden Colombia altijd al eens graag bezoeken en ik heb dan aan Fernando gevraagd of hij er een reis voor ons wou uitstippelen. Hij heeft ons dan ook vergezeld. Het was een leuke trip. We bezochten de stad Medellin en het Isla Rosa.”

Ook Peter Sagan looft Remco Evenepoel, maar: “Hij zal moeten leren omgaan met succes, <I>believe me</I>”
Foto: Photo News

Gaviria en Sagan zijn beiden sprinters en dus concurrenten. “In de koers is het hard tegen hard, maar naast de koers maken we veel plezier. Soms doen we ook een weddenschap. Voor de Tour hadden we gezegd dat telkens een van ons twee een ritzege won, die een fles Dom Perignon Champagne moest betalen aan de andere. Het liep een beetje uit de hand. Hij won er twee, ik drie. Maar geen probleem, die flessen zijn intussen allemaal al leeg. De laatste kraakten we in Colombia.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.