Burgemeester vertaalt jaarverslag in Facebookpost: “Hopelijk begint onze enige Chinees een restaurant”

Burgemeester vertaalt jaarverslag in Facebookpost: “Hopelijk begint onze enige Chinees een restaurant”

Foto: credit

Maarkedal -

De Maarkedalse burgemeester roept op Facebook zijn enige Chinese en Vietnamese inwoners op een restaurant te starten.

Joris Nachtergaele (N-VA), burgemeester van Maarkedal, is populair in zijn gemeente. Zijn aparte Facebookposts gaan geregeld over de tongen. En nu probeerde hij het gemeentelijk jaarverslag, een saaie opsomming van cijfertjes wat op te vrolijken.

“We zijn vandaag met 6.341 Maarkedallers” schrijft hij. “We hebben dus 1 (één!) inwoner meer dan vorig jaar. Het bevestigt ieders aanvoelen dat het iets drukker was in onze gemeente. Van die 6.341 zijn er 3.075 mannen en 3.266 vrouwen. De optelsom klopt, er zitten dus geen twijfelaars tussen. Maarkedal is aldus een paradijs voor single mannen op zoek naar een lieve zorgende vrouw.”

“Maar let op — vooraleer we al teveel enthousiasme en een aanzuigeffect creëren — onze vrouwen laten zich niet makkelijk overhalen: hier rekenen we in hectares. Dat tonen ook onze trouwcijfers. Er zijn dit jaar maar 16 koppels getrouwd en dat is evenveel als er gescheiden zijn. Ik hoop voor hen dat het andere zijn. Van die 6.341 Maarkedallers zijn er 76 buitenlanders. En we hebben er geen klagen van, integendeel. Ook onze enige Chinees waarvan ik nu al een paar jaar hoop dat hij een restaurant begint, woont hier nog, maar schiet maar niet in gang. Ik blijf duimen. Dat geldt trouwens ook voor die ene Vietnamese. Komaan! Met de 2 Duitsers is het een beetje opletten geblazen. Uit ervaring weten we dat die nooit alleen komen.”

Met uitzondering van een enkeling kunnen de meeste inwoners er wel mee lachen. “Ach, ik wou de saaie getallen gewoon leuk brengen”, zegt hij. “Het is ludiek bedoeld, ik denk niet dat er iemand zich kan aan storen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees