Studentengrap met bizarre brief aan booteigenaars loopt uit de hand

Brugge -

Een studentengrap liep vrijdag behoorlijk uit de hand toen de politie verwittigd werd. Enkele studenten hadden namelijk een brief achtergelaten bij zes booteigenaars in de Brugse jachthaven. Die werden wantrouwig en dachten aan mensensmokkelaars.

Een bizarre brief veroorzaakte vrijdag paniek voor enkele booteigenaars in de Flandria Yacht Club in de Brugse jachthaven. In de brief vroegen drie personen namelijk of ze mee de oversteek naar Groot-Brittannië konden maken. De brief viel vrijdagmorgen bij een zestal booteigenaars in de bus. Hij was in perfect Engels opgesteld en de afzenders stelden zich voor als twee studenten van het Europacollege.

Boot naar Engeland

“Beste booteigenaar, is er een kans dat u in de komende maanden naar het Verenigd Koninkrijk vaart?”, stond er te lezen. “Zoja, zou u het erg vinden om twee of drie verstekelingen mee te nemen? Ik studeer aan het Europacollege en zou graag samen met een vriend het land van onze medestudente Holly gaan bezoeken. Maar de prijzen voor de Eurostar overstijgen ons studentenbudget. We zouden wel voor snacks onderweg en goed gezelschap zorgen. En uiteraard betalen we ook een deel van de brandstofprijs voor de oversteek.”

De brief bevatte ook enkele contactgegevens in het geval de booteigenaars positief zouden antwoorden. Maar die roken echter onraad en vermoedden dat de brief een valstrik van transmigranten of mensensmokkelaars kon zijn. Daarom stapten ze naar de politie.

De agenten startten een onderzoek en konden al snel achterhalen dat het om een flauwe studentengrap ging. In het Europacollege werden de afzenders gevonden. Wat zij met hun ‘grap’ wilden bereiken is niet meteen duidelijk. Feit is wel dat ze op de vingers getikt werden door de politie, die benadrukte dat ze geregeld worden geconfronteerd met echte mensensmokkel en dat het voor hen dus geen grap was.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees