Australische bond steunt enfant terrible Tomic niet langer na ruzie met Davis Cup-kapitein Hewitt

Australische bond steunt enfant terrible Tomic niet langer na ruzie met Davis Cup-kapitein Hewitt

Foto: EPA-EFE

Brussel -

Tennis Australia zal Bernard Tomic niet langer steunen. Het enfant terrible, verwikkeld in een conflict met Davis Cup-kapitein Lleyton Hewitt, probeert bewust schade toe te brengen aan het Australische team, zo stelt de federatie zaterdag.

“Meer dan tien jaar hebben we hem gesteund, maar nu trekken we een grens”, stelt Craig Tiley, directeur bij Tennis Australia. “Zijn gedrag komt niet overeen met onze normen en waarden.”

Vorige maand verklaarde Hewitt dat Tomic hem al anderhalf jaar bedreigt en chanteert, en dat hij hem daarom niet selecteert voor de Davis Cup. Tomic verkondigde daarop dat Hewitt “een leugenaar” is. Eerder had Tomic gevraagd om de tweevoudige grandslamwinnaar wegens “belangenvermenging” te ontslaan als kapitein van de Australische Davis Cup-ploeg. Hij beweerde dat bepaalde spelers geselecteerd werden en wildcards kregen voor de Australian Open omdat ze vertegenwoordigd worden door het managementbedrijf van Hewitt, die de US Open in 2001 en Wimbledon in 2002 won.

Tomic trad al sinds 2016 niet meer aan in de Davis Cup.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.