Davis Cup: Australië, Italië, Japan en Kazachstan naar eindfase

Davis Cup: Australië, Italië, Japan en Kazachstan naar eindfase

Foto: AFP

Brussel -

Australië, Italië, Japan en Kazachstan zijn de eerste vier landen die zich geplaatst hebben voor de eindfase van de Davis Cup, die in november doorgaat in Madrid.

Voor het eerst zullen achttien landen van 18 tot 24 november in een toernooi van een week in Madrid op gravel om de titel strijden. In die finaleweek zijn al zeker Kroatië, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Argentinië en Groot-Brittannië van de partij. De eerste vier zijn de halvefinalisten van vorig jaar. De Argentijnen en de Britten kregen een wildcard. De andere landen, onder andere België, moeten een kwalificatieronde overleven.

Australië, Italië, Japan en Kazachstan wisten zich dit weekend al te verzekeren van een ticket voor de eindfase. Australië versloeg Bosnië en Herzegovina met 4-0. Italië en Kazachstan leiden met 1-3 tegen respectievelijk India en Portugal. Japan won dan weer met 2-3 in China.

België staat in Uberlandia tegenover Brazilië. De stand is 1-1 na de eerste dag. Zaterdag staat het dubbelspel om 17u op het programma, gevolgd door nog twee enkelspelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.