Mathieu van der Poel: “Ik heb een huis gekocht en ga in april samenwonen met mijn vriendin! Dat zal ik ook wel overleven”

Iedereen wil met Mathieu van der Poel praten! Ook De Morgen, waarin Van der Poel vertelt dat hij een huis heeft gekocht en in april gaat samenwonen met zijn vriendin Roxanne. “Dat zal ik ook wel overleven.”

gvdl

Of het feit dat hij een vriendin had nieuws was, vroeg Van der Poel zich af, bijgestaan door zijn ‘vertrouwensman’ Christoph Roodhooft. “Blijkbaar was die vriendin groot nieuws”, vertelt hij. “Dat ís een verandering, maar niet voor de cross. Neen, ook niet voor mijn maximale zuurstofopname.”

En er is nog meer nieuws. Christoph Roodhooft: “Straks gaat hij verhuizen, nog groter nieuws. Mag dat erin, Mathieu, dat je een huis hebt gekocht? Dat is nu het Belgische aan Mathieu: een baksteen in de maag.”

Mathieu van der Poel: “Is dat Belgisch? Nederlanders kopen ook huizen hoor. Ik heb een huis gekocht in ‘s-Gravenwezel en in april ga ik daar wonen. Met mijn vriendin, ja. Is dat een aanpassing? Dat zal ik ook wel overleven.”

MvdP belijdt als steeds zijn liefde voor elke fiets. Gevraagd naar welke fiets hij zou grijpen, mocht hij terugkeren van een reis naar de maan. “De crossfiets, als ik thuis ben. Mag ik reizen, dan de mountainbike. En dan trek ik naar de bergen. Livigno omhoog, dat is daar zo mooi.”

Met de acrobatische prestaties van de wegrenners - voorop Peter Sagan - loopt hij in De Morgen niet al te hoog op. “Dat zijn wegrenners die goed met de fiets overweg kunnen, maar wat zij doen, is niks bijzonders. Dertig crossers doen hen dat na. Alleen al bij ons in de ploeg kan de helft wat Sagan en Alaphilippe kunnen, en in het mountainbiken kan iedereen dat.”

Over waarom Mathieu van der Poel al jaren en al minstens tot 2020 voor het team van Christoph Roodhooft rijdt, is hij duidelijk. “Omdat ik het hier naar mijn zin heb. Omdat de ploeg rond mij is gebouwd. Omdat ik iets te zeggen heb. Stel dat ik naar Deceuninck-QuickStep ga, ben ik dan niet eerder een nummer, een van de vijf die een grote koers kunnen winnen? Dan krijg ik een collega mee in de koers die al op 100 kilometer demarreert en zorgt dat hij weg is en dan moet ik blijven zitten. En bij welke ploeg mag ik de drie disciplines combineren?”

bekijk ook

Video: Sven Nys verkent met GoPro voor ons parcours van het WK veldrijden

Meer over WK veldrijden

Aangeboden door onze partners