Elektrische auto stopt midden op drukke weg door software update: inzittenden ruim een uur opgesloten

Elektrische auto stopt midden op drukke weg door software update: inzittenden ruim een uur opgesloten

Een van de modellen van Nio. Foto: Imaginechina

Een ritje met een elektrische wagen van de Chinese autofabrikant Nio verliep deze week niet volgens plan. Door een software update kwam het voertuig tijdens het rijden tot stilstand op een drukke weg. De inzittenden konden bovendien de wagen niet meer verlaten.

Nio, dat zichzelf profileert als een concurrent voor Tesla, maakte zelf melding van het incident op het Chinese sociale medium Weibo. De bestuurder van de auto zou “per ongeluk een aantal handelingen hebben uitgevoerd waardoor het systeem werd geüpdatet”. Daardoor hield de wagen ermee op, midden op één van de drukste straten van Beijing.

Bovendien konden de inzittenden het voertuig niet verlaten. “Daar stonden we, geparkeerd op de drukke straat . Tal van politieagenten kwamen, maar we konden niet eens een raampje opendoen”, klinkt het volgens de South China Morning Post.

Nio bood zijn excuses aan dat de tijdens het rijden een software update uitgevoerd kan worden met alle gevolgen van dien. De fabrikant maakt luxueuze elektrische auto’s. Eén van hun opvallendste modellen, de supercar EP9, kost een slordige 1,4 miljoen euro.

Play

bekijk ook

Man doet dutje in rijdende Tesla: “Word wakker, idioot!”

Zelfrijdende Tesla knikkert ‘soortgenoot’ omver: “Ze moorden elkaar uit”

Superbike, Tesla en F1-auto nemen het op tegen straaljager, maar welke snelheidsduivel wint?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees