Wat u nog niet wist over de Super Bowl: mannelijke cheerleaders en ook bondscoach Roberto Martinez was present

Als de Super Bowl gespeeld wordt, kijkt de hele wereld mee. Miljoenen dollars worden uitgegeven aan alles op en rond de finale van American Football-seizoen. En voor het eerst in de geschiedenis van de Super Bowl waren er ook mannelijke cheerleaders: “We zijn zo blij om hier te zijn”, aldus Quinton Peron.

LEES OOK. Saaiste Super Bowl ooit, gelukkig waren de reclamespotjes en de muziek wél leuk (en was er niets van de controverse te merken)

Ook bondscoach Roberto Martinez was aanwezig in Atlanta op uitnodiging van BBC. Ex-Manchester Unitedcoach David Moyes, Engels bondscoach Gareth Southgate, manager van wielerteam Team Sky, David Brailsford en 1 miljoen andere toeschouwers vergezelden de Belgische bondscoach.

De 10 opvallendste weetjes

- Voor het eerst waren er twee mannelijke cheerleaders om te spelers aan te moedigen. Quinton Peron en Napoleon Jinnies juichten voor de Los Angeles Rams.

- Het is al de derde keer dat Atlanta de finale van de super Bowl organiseert. De vorige keren waren in 1994 en in 2000.

- Atlanta betaalde 46 miljoen voor de organisatie van de Super Bowl en deed 400 miljoen dollar winst.

- De goedkoopste tickets kostten 2.900 dollar, de duurste 23.203.50 dollar. De gemiddelde prijs was 4.380 dollar. In het stadion konden 75.000 supporters.

- Meer dan 5.800 journalisten waren in het stadion aanwezig om verslag te doen van de wedstrijd.

- De prijs om een reclamespotje van 30 seconden te tonen tijdens de Super Bowl is 5,25 miljoen dollar.

- 12.5 miljoen pizza’s worden op Super Bowl zondag verorberd door de Amerikanen.

- Tijdens het weekend van de Super Bowl werden in totaal 1.38 miljard chicken wings gegeten. Dat zijn er genoeg om op elke stoel van de 31 NFL stadions 640 chicken wings te leggen.

- De Amerikanen zouden voor de wedstrijd 88 miljoen pond kaas gekocht hebben. Dat is meer dan 39,9 miljoen kilogram.

- Tijdens Super Bowl zondag eet de gemiddelde Amerikaan ongeveer 6000 calorieën.

LEES OOK. New England Patriots verslaan Los Angeles Rams in Super Bowl met laagste score ooit, record voor legende Tom Brady

Corrigeer