Kolo is eerste ‘aangestelde’ Prins Carnaval

Kolo is eerste ‘aangestelde’ Prins Carnaval

Prins Kolo (tweede van rechts) en adjudant Taf (tweede van links) worden aangesteld door regerend Prinses Ann en haar adjudant Mathias. Foto: lvi

Merelbeke -

Maarten Trossaert, alias Kolo, is de eerste Merelbeekse Prins Carnaval in de geschiedenis die, bij gebrek aan kandidaten, moest worden aangesteld in plaats van verkozen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Merelbeekse carnaval was er geen kandidaat om Prins of Prinses Carnaval te worden. “Dat was inderdaad een domper”, zegt medeorganisator Eddy De Smet. “Het was dan ook een zwart jaar voor het carnaval. Onze opslagloods is uitgebrand, en Ben De Veirman, een van de bezielers van de verkiezing, is overleden.”

De uittredende prinses Ann D'Haene (Andadde), kreeg als eerste de kans om zichzelf op te volgen, maar zij noch haar adjudant Matthias Reynvoet - alias Wadde - wilden Prinses of Prins worden. “Daarom hebben we een oproep gedaan bij de Orde der Dzjakkers, die het carnaval organiseert.”

Neerwaartse spiraal

Maarten Trossaert, alias Kolo, haalde het met zijn adjudant Peter Tavernier (Taf) na een nipte stemming van Dries Coupé (Coupé) en adjudant Kenneth Reynvoet (Kenneth). Alle kandidaat-prinsen en kandidaat-adjudanten waren zelf eerder al eens Prins.

Kolo II zal dus op zondag 31 maart de stoet aanvoeren. “Nee, ik denk niet dat het carnaval in een neerwaartse spiraal zit”, zegt Eddy De Smet. “Dit jaar liep het gewoon mis door een samenloop van omstandigheden.”

Op vrijdag is er het kindercarnaval en op zaterdag vindt de machtsoverdracht plaats. De stoet zelf vertrekt op zondag om 13 uur in de Flora.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio