Praga Khan viert dertigste verjaardag met comeback

Praga Khan viert dertigste verjaardag met comeback

Praga Khan viert dit jaar zijn dertigste verjaardag met een comeback op de Vlaamse festivals én een theatertournee. Bezieler Maurice Engelen brengt meteen ook zijn andere project Lords of Acid terug naar ons land, voor het eerst in 17 jaar.

Dertig jaar is het geleden dat Praga Khan zijn eerste single Bula, bula loste. Er volgde een ongezien parcours: de danceact rond Maurice Engelen haalde de soundtrack van films als Basic instinct en Austin ­Powers en sloot in 2000 als eerste Belgische band ooit een festivaldag af op Rock Werchter.

Praga Khan trad de ­voorbije jaren vooral in de Verenigde Staten en Canada op, maar doet komende ­zomer voor het eerst in vier jaar weer Belgische podia aan. De groep plant meteen een hele festivaltournee en duikt daarna, in het najaar, de Vlaamse theaters in met Khantasia, een voorstelling waarvoor de songs in een akoestisch kleedje worden gestoken. Nog dit voorjaar moet ook een nieuw verzamelalbum verschijnen.

Voor het ­zover is, geeft Engelsen een kleinschalig concert in Leopoldsburg met zijn nevenproject Lords of Acid, waarna hij met die band door de VS zal trekken. Die tournee is goed voor 29 concerten in 23 staten, met een start in Phoenix en de climax in Las Vegas. Al is het begrip ‘nevenproject’ relatief, want de band verkocht alleen al in de VS twee miljoen platen.

Opmerkelijk is wel dat Lords of Acid daarna ook in ons land op het podium zal staan, voor het eerst in ­zeventien jaar. Op vrijdag 17 mei delen beide acts zelfs de affiche, voor een ‘intiem’ concert in De Casino in Sint-Niklaas.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees