Mathieu van der Poel koerst 3 dagen niet na zijn veldritseizoen, Wout van Aert 23 (!) dagen

Mathieu van der Poel koerst 3 dagen niet na zijn veldritseizoen, Wout van Aert 23 (!) dagen

Wout van Aert (links) en Mathieu van der Poel. Foto: BELGA

De wegen van Van der Poel en Van Aert scheiden na woensdag in Maldegem. De Kempenaar gaat er dan 23 dagen tussenuit, terwijl de nieuwe wereldkampioen na zijn laatste cross in Hulst amper drie dagen niet zal koersen. Heeft Van der Poel dan nooit rust nodig? “Jawel, maar we komen onze contracten na”, aldus ploegmanager Christoph Roodhooft.

Drie dagen: meer rust neemt Mathieu van der Poel straks niet. Op zondag 17 februari rijdt hij nog de Brico Vestingscross in Hulst, op 21 februari staat hij aan de start van de Ronde van Antalya. “Dat is een afspraak die we al in augustus hebben gemaakt”, klinkt het bij ploegmanager Christoph Roodhooft. “Die Turkse rittenkoers is van de eigenaar van onze hoofdsponsor Corendon. Het is niet de bedoeling dat Mathieu er alles kapot fietst – hij zal het zo economisch mogelijk doen –, maar we gaan er natuurlijk ook niet als een bende dwazen rondrijden.”

Mathieu van der Poel koerst 3 dagen niet na zijn veldritseizoen, Wout van Aert 23 (!) dagen

Beiden weekje rust

De Omloop Het Nieuwsblad rijdt Van der Poel niet. Daags na de openingskoers vertrekt hij met de ploeg wel voor zeven dagen op stage naar het Spaanse Benicassim. “Vervolgens start hij op woensdag 20 maart in Nokere”, aldus nog Roodhooft. “Na de cross van Maldegem (op 6 februari, nvdr.) en zijn eerste Vlaamse voorjaarskoers zal Mathieu het ergens wel nog een vijftal dagen zonder fiets doen.”

Ook Wout van Aert reed vorig jaar nog het eerste weekend na het WK, dit jaar crost hij enkel nog in Maldegem. “Dat is al veel langer beslist, samen met zijn vroeger teamkader”, zegt Mathieu Heijboer van het performance team van Jumbo-Visma. “Het is voor Wout belangrijk dat hij de tijd neemt om te rusten. Zo kan hij mentaal en fysiek herstellen van een seizoen waarin hij misschien minder croste, maar dat toch lang en lastig was. Volgende week kan Wout dan in Gerona aanpikken, waar behoorlijk wat renners van Jumbo-Visma wonen. Er is nog tijd genoeg om de trainingen in omvang te laten toenemen voor de Omloop Het Nieuwsblad én in functie van de aprilklassiekers.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.