Ook scheidsrechtersbaas wijst videoref nu terecht: “Club Brugge had altijd penalty moeten krijgen”

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft op de website van de Belgische voetbalbond zijn oordeel gegeven over de tussenkomsten van de videoref van afgelopen weekend. “De VAR had de scheidsrechter altijd naar het scherm moeten roepen voor een strafschop”, zegt hij over de fase waarbij Club Brugge-speler Hans Vanaken omver gelopen werd door AA Gent-middenvelder Birger Verstraete. Volgens Verbist waren de rode kaart voor Club Brugge-speler Emmanuel Dennis en het afkeuren van het knappe doelpunt van Mehdi Carcela in de topper Standard-Anderlecht wel terecht.

Het gaat om een fase helemaal in het slot van de match, waarbij Birger Verstraete nogal onstuimig Hans Vanaken omver kegelt in het strafschopgebied. Er volgde appel voor een penalty, maar scheidsrechter Bram Van Driessche gaf geen krimp. En ook de VAR kwam niet tussen, zo bevestigde Verbist.

“In het strafschopgebied wil Hans Vanaken het duel om de bal met Dylan Bronn aangaan. Birger Verstraete wil zijn ploegmaat bijstaan, komt aangelopen, springt over de bal en komt op Hans Vanaken terecht. De scheidsrechter laat doorspelen en ook de VAR komt niet tussen. Hier had de VAR de scheidsrechter altijd naar het scherm moeten roepen voor strafschop”, luidt de beoordeling van de scheidsrechtersbaas.

De afgekeurde wereldgoal van Mehdi Carcela in Standard-Anderlecht (2-1) en de rode kaart voor Emmanuel Dennis waren volgens Verbist wel het gevolg van correcte tussenkomsten van de videoref.

Eerder hadden zowel scheidsrechter Bram Van Driessche als videoref Kris Bellon aan onze krant al aangegeven dat Club Brugge wel degelijk een penalty had moeten krijgen, ook al hadden ze dat op het moment zelf niet in de gaten.

LEES OOK. Videoref én scheidsrechter bekennen: Club Brugge had penalty moeten krijgen tegen AA Gent. Maar ze hebben wel een verklaring (+)

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.