Fly-over op E40-complex in Aalter wellicht eind juli in gebruik

Fly-over op E40-complex in Aalter wellicht eind juli in gebruik

Foto: www.wegenenverkeer.be

Deinze / Nevele / Zulte / Aalter / Knesselare - Een flink stuk van het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter is al aangelegd. Een grote klus die nu nog moet geklaard worden is de bouw van de zogenaamde fly-over. Dat is de nieuwe afrit van de E40 vanuit Gent die over de Steenweg op Deinze naar de N44 en de nieuwe rotonde loopt. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dit huzarenstukje. Er is heel wat studiewerk nodig , zowel van het Agentschap Wegen & Verkeer als de aannemer om tot een kwaliteitsvol bouwwerk te komen. Binnenkort zal dat ook te zien zijn op het terrein. Tegen de zomer van 2019, iets later dan voorzien, wordt de fly-over in dienst genomen. Het einde van alle werken is voorzien voor het najaar van 2019.

Nieuwe planning

Tot de zomer, wellicht eind juli, wordt gebouwd aan de nieuwe fly-over. Tijdens deze werken zal er geen hinder zijn op de E40 en blijft het lokale verkeer rijden zoals nu. De nieuwe afrit wordt eerst aangesloten op de nieuwe rotonde en nog niet rechtstreeks op de N44. Dat biedt de kans zonder grote hinder de verbinding van de Steenweg op Deinze naar de Lostraat onder de brug af te werken. Zo blijft de verbinding van de E40 naar de N44 steeds gegarandeerd.

Zodra de fly-over in gebruik is, gaat de oude afrit van de E40 uit dienst en kan de zone van de Steenweg Op Deinze naar de Lostraat worden afgewerkt. Op dat moment wordt de Lostraat afgesloten van het rondpunt en zal de Lostraat bereikbaar zijn via de Brouwerijstraat en het centrum van Aalter. Deze werken zullen tot het najaar van 2019 duren.

Op de E40 zal er in het najaar nog één week hinder zijn om de aansluiting van de nieuwe fly-over op de E40 te realiseren. Ook de rechterrijstrook van de E40 richting kust krijgt op dat moment nog een opknapbeurt.

Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Aalter

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio