"Voor de rest ben ik net als de rest van mijn gezin een absolute leek in het genre"

Fotograaf Filip Naudts speelt zichzelf in VTM-soap "Familie"

Fotograaf Filip Naudts is sinds vandaag ook een stukje "Familie." Dinsdagavond zag u hem lekker zichzelf spelen op de set van de VTM-soap tussen een gedreven cast en crew. "Ja, dit was eentje dat ik niet had zien aankomen", reageert Filip die al in december mocht opdraven in het ondertussen 28ste seizoen van het immer populaire stukje dagelijks leven waar zo'n klein miljoen mensen een doordeweekse avond mee inzet.

"Eind vorig jaar werd ik door productiehuis Zodiak gevraagd of ik interesse had om te figureren in de soap", vertelt Naudts aan onze redactie. "Op het portretteren van enkele soapacteurs na, ben ik een absolute leek binnen het genre. En als gastfigurant nog veel meer natuurlijk. Maar men verzekerde mij dat ik niet in een of andere artificiële rol zou worden gedwongen, maar volledig mezelf zou mogen blijven (inclusief mijn naam). Dat was al een stuk drempelverlagend om op de uitnodiging in te gaan. Op de set zelf voelde ik me niettemin een beetje een indringer. Kwetsbaar ook, omdat ik me in de hoedanigheid van mijn eigen persoon in een wereld van fictieve personages mengde. Een vreemd gevoel." De opnames verliepen volgens het nieuwe Lootse "Familie"-lid routineus en efficiënt, met de nodige grappen en grollen die voor een ongedwongen sfeer zorgden.

"Spijt heb ik er niet van, het was een toffe namiddag in een even toffe ploeg mensen. En af en toe moet je eens uit je comfortzone treden om je grenzen te verleggen en jezelf tegen te komen, hoe confronterend dat ook kan zijn", klinkt het achteraf. Verdere wensen of ambities in soapland heeft Filip Naudts niet echt. "Als ik maar kan blijven doen waar ik me goed bij voel is het voor mij ok. En tot nader order is dat nog altijd fotografie. Zelfs na 25 jaar", knipoogt de bekende Lochristinaar. 

Tot eind april kan u nog altijd naar de overzichtstentoonstelling van een kwarteeuw Filip Naudts, in het Stadsmuseum op de Markt in Lokeren. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio