Chris Brooker uit Ledegem maakt deel uit van wereldbekende Britse a capellagroep

Chris Brooker zingt met Flying Pickets in De L!nk: “Raar hoor, zo voor eigen publiek optreden”

Chris Brooker reist Europa rond met Killer Queen en Flying Pickets, maar woont gewoon in Ledegem. Foto: sbr

Rollegem-Kapelle / Ledegem -

De wereldbekende a capellagroep The Flying Pickets treedt op 16 maart op in Sint-Eloois-Winkel. Een van de zangers van de Britse band is Chris Brooker. En die woont samen met zijn vrouw in Ledegem.

In de jaren ‘80 was de Britse groep The Flying Pickets wereldberoemd met hits als Only you. De a capellaformatie bestaat vandaag nog altijd, zij het in een andere bezetting. De 52-jarige Chris Brooker, die op de grens van Rollegem-Kapelle met Ledegem woont, is een van de zangers in de huidige formatie. “Samen met Andy Laycock, die nu ook deel uitmaakt van de groep, zong ik aan de universiteit al in een a cappellagroep. Nadat een van de oorspronkelijke leden van The Flying Pickets besloot om er mee te stoppen, heb ik auditie gedaan.”

Chris, een rasechte bas, reisde tussen 1997 en 2000 de wereld rond met de groep. “Elk jaar deden we zo’ n tachtig optredens.” Na drie jaar toeren had Brooker het gezien en werd hij musical director bij een theater in Londen. Daar leerde hij zijn vrouw Freya Seys kennen. Hij is de liefde gevolgd en zo kwam hij in het West-Vlaamse Ledegem terecht.

Engelse spotjes

Brooker bouwde hier een carrière uit op verschillende gebieden. Zo sprak hij onder andere al reclamespots voor Base en Toyota in. “Als je op tv een reclameslogan in het Engels hoort, is de kans groot dat het mijn stem is.”

Maar muziek is zijn grote liefde gebleven. Met ‘Killer Queen’, een tribute band van Queen, reist Brooker vaak door Europa. “In 2014 kreeg ik de vraag of ik terug wou aansluiten bij The Flying Pickets. Ik zei meteen ‘yes’.”

The Flying Pickets zijn nog steeds zeer geliefd bij het publiek. “In vergelijking met vroeger leggen we de lat misschien wel nog hoger en kiezen we voor moeilijkere nummers.”

Hoewel de groep uit vijf Britten bestaat, wonen drie van hen in het buitenland. “In Italië, België en Duitsland. Repeteren doen we de dag voor het optreden nadat we thuis alles zelf hebben ingeoefend.” Brooker werkt in zijn eigen studio ook nieuwe sounds uit die hij dan doorstuurt naar de andere groepsleden. The Flying Pickets treden nu vooral op in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Engeland staan er minder optredens op het programma. “De Britten zijn niet zo a capellaminded. Ik kom wel nog vaak in mijn thuisland om er op te treden met Killer Queen of om familie te bezoeken.”

Voor vrienden

In maart komen The Flying Pickets voor een vijftal optredens naar België. Op zaterdag 16 maart staan ze in de L!NK in Sint-Eloois-Winkel. “Christ Platteeuw van de Gezinsbond van Rollegem-Kapelle is een goede vriend van me. Doordat we de dag voordien een optreden in België hebben, vonden we het wel leuk om dit voor Christ te doen. Het zal in elk geval bijzonder zijn om voor mijn vrienden en mijn vrouw op te treden.” Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via het nummer 056-50.68.81.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio